Vācijas veselības ministra paziņojums par rudenī gaidāmajām izmaiņām izpelnās vakcinācijas pretinieku nosodījumu; Līdzīgs plāns arī Latvijai

Tikmēr Špāns aicināja tos cilvēkus, kas vēl nav vakcinējušies pret Covid-19, vasarā to izdarīt, lai novērstu ceturto pandēmijas vilni rudenī.

“Jo vairāk cilvēku šovasar vakcinēsies, jo labāks būs rudens,” viņš piebilda.

Vācijas kancleres Angelas Merkeles biroja vadītājs Helge Brauns šodien sacīja, ka zinātnieku skatījumā pilnībā pret Covid-19 vakcinēti cilvēki nav apdraudēti un nerada risku citiem.

Tādēļ vakcinētiem cilvēkiem būtu jāatļauj tādas lietas kā iepirkšanās vai koncertu apmeklēšana, raidorganizācijai MDR norādīja Brauns.

Šai lielajai iedzīvotāju daļai daudziem sektoriem, kas iepriekš pilnībā tika aizslēgti, vairs nebūs jāslēdzas,” sacīja Brauns.

Vairāk nekā 55,1% Vācijas pieaugušo iedzīvotāju jeb 45,8 miljoni cilvēku ir saņēmuši vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu. Vairāk nekā 37% ir pabeiguši vakcinācijas procesu, liecina valdības publiskotie dati.
Vācijā “BioNTech” un “Pfizer” izstrādātā Covid-19 vakcīna kopš nesena laika pieejama arī 12 līdz 15 gadus veciem bērniem, lai gan valsts vakcīnu komiteja oficiāli rekomendējusi potēties tikai bērniem ar hroniskām saslimšanām.

Špāns sacīja, ka vakcīnas pirmo devu saņēmuši jau aptuveni 400 000 bērnu.

Vācijā pēdējās diennakts laikā reģistrēti 649 jauni Covid-19 gadījumi, līdz ar to kopumā kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar koronavīrusu Vācijā konstatēta vairāk nekā 3,7 miljoniem cilvēku, no kuriem 91 000 ir miruši.

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">zuze</cite>

    ” šiem cilvēkiem dzīve nemainīsies tik ilgi, cik ilgi tas vien būs iespējams,”-iespējams tikai tad, ja atgriežas vecie štami. Pret jaunajiem esošās vakcīnas ir bezspēcīgas.

Pievienot komentāru