Valdība šodien skatīja nākotnes startēģiju cīņai ar Covid-19 – daudziem tā nepatiks

Vienlaikus ar darbu pie motivācijas vairošanas un vakcinācijas pret Covid-19 veicināšanas, kur valdība konkrētus lēmumus sola jau nākamnedēļ, valsts pārvaldes gaiteņos notiek intensīvs darbs, gatavojoties jaunam vīrusa uzliesmojumam un iespējamiem stingrākiem ierobežojumiem, ziņo portāls delfi.lv.

No valdības gaiteņos apspriestajiem plāniem izriet, ka arī tādā gadījumā visilgāk un vairāk normālai ikdienai pietuvinātu dzīvi varēs baudīt vakcinēti un Covid-19 pārslimojuši cilvēki.

Jau šīs nedēļas Ministru kabineta sēdē otrdien tika ziņots, ka vīrusa delta paveids sasniedzis jau 15% īpatsvaru Latvijā, kā arī zināms, ka saslimstības pieaugums jaunā paveida dēļ vērojams vairākās pasaules valstīs, tajā skaitā kaimiņvalstī Krievijā.

Ceturtdien, 1. jūlijā, pēc ilgāka pārtraukuma sasauktajā Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sēdē Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadībā valdības sociālie partneri tika iepazīstināti ar Veselības ministrijas priekšlikumus par gatavošanos jaunam vilnim un ierobežojumiem.

 

Kariņš brīdina

Ministru prezidents Kariņš sēdes laikā sacīja, ka pasaulē ir izveidojies konsenss, ka nav jautājuma par to, vai būs nākamais vilnis, jo ir skaidrs, ka tas ir neizbēgams, tāpēc jābūt gataviem.

Vai, tavuprāt, Latvijai izdosies sasniegt 70% iedzīvotāju vakcinācijas mērķi līdz rudenim?

Kariņš sarunas gaitā pieļāva iespēju, ka jaunais vilnis Latvijā var būt klāt jau jūlijā vai augustā, tāpēc nevar mānīt sevi un atlikt vakcinēšanos, jo Latvija nebūs izņēmums no citu valstu jau redzamās pieredzes.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk 

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Ko nozīmē STARTĒĢIJA?

  • <cite class="fn">nātre</cite>

    Uzdevums vasarai un rudenim, neļaut izbraukt no valsts un iebraukt, nebūs ne viļņa ne putu. Visi vīrusa veidi un paveidi ir ievesti. Kamēr ievedīs, tikmēr nekad nebeigsies un par blandoņu grēkiem būs jāmaksā nabadzīgajiem un apzinīgajiem, kas dzīvo Latvijā. bagātie un varneši mūs turpinās indēt, jo tiem viss ir atļauts.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Dalbajobi saņēmuši 1,7 miļradu jadomā kāds jauns uzliesmojums

Pievienot komentāru