Vācijas veselības ministra paziņojums par rudenī gaidāmajām izmaiņām izpelnās vakcinācijas pretinieku nosodījumu; Līdzīgs plāns arī Latvijai

Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns nācis klajā ar paziņojumu par iespējamo notikumu scenāriju rudenī, kas izpelnījies lielu vakcinācijas pretinieku nosodījumu!

J. Špāns paziņoja, ka jauna vīrusa uzliesmojuma gadījumā Vācijā cilvēkiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, nebūs jāievēro tik stingri ierobežojumi kā iepriekšējā vīrusa viļņa laikā.

Kamēr nav tādu mutāciju, kas ietekmē vakcīnu sniegto aizsardzību (..), pilnīga vakcinācija nozīmē, ka tādi ierobežojumi, kādus mēs redzējām pagājušajā ziemā, nebūs vajadzīgi,” žurnālistiem paziņoja Špāns.

Vācijā pašlaik ir ļoti zemi inficēšanās rādītāji un tā ir atvieglojusi lielāko daļu ierobežojumu, kas noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu, taču pieaug bažas par lipīgāka vīrusa delta jeb Indijas paveida izplatību un iespējamību, ka vasaras ceļojumu dēļ atkal pieaugs inficēto skaits.

Jāatgādina, ka ar līdzigu paziņojumu klaja nāca arī Latvijas veselīubas ministrs Daniels Pavļuts, kurš uzsvēra, ka tomēr jāsaprot, ka rudenī, atgriežoties saslimstībai, vakcinētiem iedzīvotājiem un tiem pakalpojumu sniedzējiem un komersantiem, kuri būs vakcinēti, varēs maksimāli ilgi nodrošināt maksimālas ērtības.

 

“Tā būs pēdējā robeža – šiem cilvēkiem dzīve nemainīsies tik ilgi, cik ilgi tas vien būs iespējams, un, visticamāk, nemainīsies nemaz,” solīja ministrs, piebilstot, ka tas iespējams, ja vien nenotiek kaut kas šobrīd vēl neparedzams, piemēram, ar kādu vēl hipotētisku jaunu vīrusa paveidu, uz kuru neiedarbojas esošās vakcīnas.

Taču šobrīd tāda varianta nav, un vakcīnas strādā pret esošajiem paveidiem.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">zuze</cite>

    ” šiem cilvēkiem dzīve nemainīsies tik ilgi, cik ilgi tas vien būs iespējams,”-iespējams tikai tad, ja atgriežas vecie štami. Pret jaunajiem esošās vakcīnas ir bezspēcīgas.

Pievienot komentāru