Vai iepirkties Latvijā ir lēti? Pircējs parāda cik identiska prece maksā Vācijā un Latvijā!

Šobrīd, kad varam brīvi pārvietoties pa Eiropas Savienību, daudzi cilvēki ir ieinteresēti, kur varētu ietaupīt, un šī iemesla dēļ pat apsver iespēju doties iepirkties uz citām valstīm. Jā, protams, iztērēsiet naudu  degvielai, savu brīvo laiku, bet varbūt tomēr ir tā vērts? Paņemiet lielāku auto, paaiciniet līdzi draugus un dodieties izklaidē, kas vīsies ar  naudas ietaupīšanu.

Kādu laiciņu atpakaļ sociālajā vidē bija novērojams pierādījums tam, ka mūsu pašu Latvijā ražotie čipsi pie mums, Latvijā, maksāja vairāk, nekā Lietuvā. Bet šis būs stāsts par produkciju, ko izmantojam vairākas reizes dienā, un, kas ir nepieciešams mūsu veselībai.

Kā piemēru varam minēt kāda vīrieša rakstu, kas redzams sociālajos tīklos. Šis  sava veida pētījums ir veikts izmantojot cenas identiskām precēm šeit, Latvijā, un Vācijā. Preces ir identiskas, pat identiskos tilpumos.

Piemēram, šoreiz uzmanība tika pievērsta lietai, ko izmantojam katru dienu, pat vairākas reizes dienā – zobupastu. Tika aplūkota zobupasta tieši zobupasta sensodyne, kas 75ml izmērā Latvijas Rimi maksā 6.69 eiro, bet Vācijā, lielākā, 100 ml,  tilpumā tā maksā tikai 3,25 eiro. Atšķirība ir gandrīz divkārša.

Šī pētījuma sakarā ar Vāciju un Latviju, ir jāpiemin vēl kāds ļoti svarīgs faktors, ka algas Vācijā ir daudz lielākas nekā Latvijā. Rodas pavisam loģisks jautājums – kā gan ,lai cilvēki Latvijā izdzīvo, ja algas ir mazas, bet cenas ir tik nesamērīgi augstas? Varbūt tiešām ir vērts iekrāt naudu un doties iepirkties ārpus mūsu valsts robežām?

Lasi vēl : Sievietes vēders pēc dzemdībām turpināja augt. Ķirurgi atgrieza vēderu un zaudēja valodu…

Spread the love

Pievienot komentāru