Vai vajadzēja ērci atstāt piesūkušos līdz nākamajai dienai? … māte sokēta par Infektoloģijas centra darbu

“Bez Tabu” skatītāja Laura gan uzsver, ka būtu svarīgi, lai arī pēc pulksten 19.00 vakarā stacionārā būtu pieejams kāds dežūrārsts, kurš varētu pieņemt pacientus, jo ērce pēc izvilkšanas nav, visticamāk, nav ilgdzīvojoša un nododama analīzēm nekavējoties.

Lasi arī: FOTO: Tu neticēsi, cik Liene Ušakova dienas laikā nopelnīja pārdodot savus kailfoto!

Rīgas Austrumu klīniskās universtātes slimnīcas pārstāve Ilga Namniece raidījumam skaidro: “Ērces var nodot ne tikai stacionāra “Latvijas Infektoloģijas centrs” laboratorijā, to var nodot ļoti daudz privātās laboratorijās, kas piedāvā šo pakalpojumu. Vienkārši, acīmredzot, cilvēkiem ir ieradums. Un ieradumam ir liels spēks, kad viņi dodas uz Latvijas Infektoloģijas centru.”

Nevēlamo asinssūcēju jebkurā diennakts laikā varot izraut, piemēram, Gaiļezera neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, kur tas nekavējoties tiktu nosūtīta uz laboratoriju. Taču Laurai nu atliek vien novērot dēla veselību.

“Pat ja ērce būs inficēta ar ērču encefalīta vīrusu, tad darīt īsti nav vairs iespējams neko.Pirmais vilnis atgādina parastu gripu vai saaukstēšanās infekciju. Tad pēc nedēļas, divām nedēļām nāk otrais vilnis, kad ir šī neiroloģiskā simptomātika, vai tās ir galvassāpes, vemšana, kaut kādas paralīzes – nevaram pakustināt, nevaram norīt. Laima slimībai šis apsārtums ir liels, vismaz 5 centimetri diametrā viņam jābūt. Viņš var būt tajā vietā, kur piesūcās ērce, viņš var būt citā vietā,” norāda BKUS infektoloģe Dace Zavadska.

Citreiz, lai saglabātu ērci dzīvu pēc iespējas ilgāk un nodotu analīzēm, ārsti iesaka to turēt ledusskapī.

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    ”Nevēlamo asinssūcēju jebkurā diennakts laikā varot izraut, piemēram, Gaiļezera neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, kur tas nekavējoties tiktu nosūtīta uz laboratoriju. ” Bet Laura taču bija Gaiļezerā izraut to ērci,kāpēc tad to tur nepaņēma analīzēm???

Pievienot komentāru