Valsts prezidents Egils Levits nācis klajā ar skaļu paziņojumu

Ar skaļu  paziņojumu klajā nācis Valsts prezidents Egils Levits, kura teiktais izraisījis skaļas diskusijas un viedokļu apmaiņas.

“Mūsu valsts pārvaldības sistēma ir novecojusi. Novecojusi, jo tā neatbilst mūsdienu vajadzībām,” viedokli izsaka Valsts prezidents Egils Levits, viesojoties TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu”.

Viņš norāda, ka tas ir tāpēc, ka politiķi ir aizņemti ar ikdienas problēmu risināšanu, līdz ar to pazūd skats uz tuvāko nākotni.

Protams, Valsts ministrs – tas ir tāds ļoti specifisks risinājums, lai mums būtu politiski atbildīga amatpersona kabineta līmenī par tām jomām – modernas valsts politikas jomām -, kas mums nav nosegtas,” norāda Levits.

 

Kā piemēru viņš min digitālo politiku, uzsverot, ka visām valstīm ir digitālo lietu vai nu valsts ministri, vai ministri, bet Latvijai nav, līdz ar to mums nav arī “jēdzīgas, vienotas digitālās politikas”.

Lasi arī: Bils Geits izteicies, kas mūs gaida tālāk – prognozes par gaidāmo 2022. gadā un kad beigsies pandēmija

Levits atgādina, ka tuvākajos gados digitālajā jomā tiks ieguldīti vairāki simti miljonu eiro. “Ja tur nebūs jēdzīgas politikas, tad tas izšķīdīs, tā kā tas ir ārkārtīgi svarīgi,” uzskata Valsts prezidents.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un piedalītos aptaujā par šo jautājumu (paud savu viedokli) 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru