Veselības ministrija atbild opozīcijas deputātiem, kāpēc Latvijā no Covid-19 mirst vairāk nekā Igaunijā

Veselības ministrija atbildējusi uz opozīcijas deputātu jautājumiem, un atklājusi, cik cilvēkiem Latvijā šogad tikusi konstatēta atkārtota saslimšana ar Covid-19, kā arī, kāpēc Latvijā ir lielāka mirstība no Covid-19, kā Igaunijā.

 

No 2021. gada 1. janvāra līdz 29. oktobrim konstatēti 1265 Covid-19 reinfekcijas gadījumi, liecina Veselības ministrijas (VM) un veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) sniegtā informācija atbildē.

Lasi arī: Bils Geitss brīdina pasauli par jauniem draudiem, kuriem esot jāsāk gatavoties jau tagad 

VM atbildes sniegusi uz jautājumiem, kurus iesniedza parlamentārieši Jūlija Stepaņenko (LPV), Māris Možvillo (PCL), Karina Sprūde (LuK), Ļubova Švecova (LPV) un Ramona Petraviča (PCL).

Kā skaidro VM, saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra definīciju par atkārtotu inficēšanos ir uzskatāms gadījums, kad pacientam ir pozitīvs Covid-19 tests 60 vai vairāk dienas pēc pirmā pozitīvā Covid-19 testa.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu, kāds ir īstais atkārtoti inficēto skaits un kādas ir ministrijas atbildes uz pārējiem deputātu jautājumiem (ieskaitot par augstāku mirstību kā Iagunijā)

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru