VIDEO: “Auto pārbrauca pāri galvai!” – traģēdija Ādažos izgaismo lielu problēmu

Daudzi jau iepriekš bija dzirdējuši par traģisko ceļu satiksmes negadījums trešdien Ādažos – tas beidzās ar letālām sekām. Kāda 90 gadus veca pensionāre centās šķērsot šoseju ar iepirkumu maisiņiem rokās un tika notriekta. Viņa mira notikumu vietā. 

 

Raidījums Degpunktā tagad sīkāk vēsta par notikušo un tā apstākļiem. Šī traģēdija izgaismo jau ilgstošo problēmu Ādažos – drošu gājēju pāreju trūkums tuvākā apkaimē. Vistuvākā šosejas šķērsošanas vieta ir viena kilometra attālumā, un reti kurš vēlas doties tik lielu līkumu. Vietējie atzīst, ka kundze rīkojusies neapdomīgi, tomēr situācija ir tāda, ka šādi rīkoja daudzi.

 

Ādažu iedzīvotāji, kuri dzīvo pie šosejas, neapmierinātību ar gājēju šķērsošanas vietu trūkumu izteikuši jau daudzkārt. Cilvēki stāsta, ka katru dienu viņi apdraudot savu drošību, lai tiktu pāri šosejai – skrien tai pāri.

 

Avārijas apstākļi

Konkrētā traģēdija notikusi ap  sešiem vakarā, kad  visa apkārtne jau bija ieslīgusi tumsā. Netālu no ”Viada” degvielas uzpildes stacijas šoseju neatļautā vietā šķērsot centās kundze ar iepirkumu maisiņiem. Sievietei mugurā nebija nekādu atstarojošo elementu. Sievieti nepamanīja kāds Volkswagen automašīnas šoferis, kura auto frontāli sadūrās ar sievieti. Sieviete notikumu vietā esot gājusi bojā.

Tomēr tas vēl nebija viss. Kā skaidro policija, ir vēl daudzi neskaidri apstākļi, kas tiek skaidroti. Piemēram, viena aculieciniece ziņo, ka pēc avārijas, kad sieviete gulējusi uz asfalta, viņai pāri pārbraucis vēl viens cits auto, un notikumu vietas aizbēdzis.

“Bija mašīnas, kas normāli, lēni apbrauca, bet bija viena tāda, kas ļoti…, viņa vienkārši normālā ātrumā nesās pāri un pārbrauca pāri galvai. Tā mašīna pārbrauca pilnīgi ar lielu krakšķi galvai pāri,” stāsta aculieciniece.

Lasi arī: Kāda vecmāmiņa man piezvanīja un lūdza viņai palīdzēt

Arī policija apstiprina, iespējams, negadījumā iesaistīts vēl kāds transportlīdzeklis, kas braucis Saulkrastu virzienā. Šobrīd gan tas vēl nav noskaidrots.

Šķir otru lapu, lai noskatītos VIDEO sižetu par notikušo

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru