Video: LTV atklāj sīkāku informāciju par 31 gadīgo vīrieti, kurš nomira no COvid-19

Aiz ikdienas Covid-19 saslimušo un šīs slimības upuru statistikas ir īsti cilvēki. Mīļotais vīrs, dēls un brālis. Bet četrus mēnešus vecajam Mišam – mīļotais tētis.

Viss uzskaitītais raksturo Artūru Kuļepovu. Vīrietim bija tikai 31 gads. Nāves iemesls – Covid-19. Stāsts par Artūra nāvi, ko publicēja portāls “Delfi”, raisīja plašu rezonansi sociālajos tīklos.

Artūra sieva Jūlija Kuļepova Latvijas Televīzijas raidījumam “Panorāma” atzina: “Smagi. Pamazām nāk apziņa, ka tas viss ir patiesība. Ka viņš vairs neienāks pa šīm durvīm. Smagi. Pirmais saslima viņa tēvs, burtiski pēc dažām dienām jaunākais brālis. Pēc tam Artūrs, un nākamajā dienā arī man palika slikti.”

Lasi arī: Noticis kārtējais balsojums par Pavļuta demisiju – lūk kas notika šoreiz

Slimība smagi skāra tikai Artūru. Vairākas dienas jaunajam vīrietim bija 40 grādu temperatūra. Ģimene gandrīz katru dienu sauca neatliekamo palīdzību, taču vīrieti uzņēma tikai ceturtajā reizē. Ar grūtu sirdi Jūlija pavadīja vīru uz slimnīcu. Četras dienas viņš pavadīja slimnīcas palātā.

Reizēm viņi sarakstījās, reizēm sazvanījās. Galvenokārt runāja Jūlija, Artūram tas nebija viegli. Vēlāk viņš vispār vairs neatbildēja. Izrādījās, ka vīrietis pārvests uz Intensīvās terapijas nodaļu.

Jūlija norādīja:

Pat ārsts pateica: “Reanimācijā mēs ar viņu sarunājāmies, viņš pastāstīja, ka viņam ir ģimene, ka viņš ļoti grib atpakaļ mājās, ka viņš esot darījis visu, ko viņam lika darīt.”

Viņš cēla augšā rokas, lai skābeklis vieglāk piekļūtu plaušām. Viņš darīja visu, kas bija viņa spēkos. Protams, ka viņš neplānoja mirt. Viņam bija iemesls dzīvot. Vismaz bērna dēļ.”

Drīz vien Artūru ievadīja mākslīgajā komā. Jūliju ar Artūra tēvu aizsargtērpos uz īsu brīdi ielaida pie saslimušā vīrieša. Artūrs tā arī nenāca pie samaņas.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un noskatītos VIDEO sižetu

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru