Wizz Air iegādājas 75 jaunas Airbus lidmašīnas A321neo

WIZZ grasās līdz 2030.gadam kļūt par 500 lidmašīnu lidsabiedrību grupu, kā arī samazināt ogļskābās gāzes izplūdi vēl par 25%

Rīgā, 2022.gada 19.septembrī. Eiropas visstraujāk augošā un visilgtspējīgākā zemizmaksu lidsabiedrība Wizz Air informē, ka paziņojusi uzņēmumam Airbus par savu pirkuma tiesību izmantošanu attiecībā uz 75 Airbus lidmašīnām A321neo.

75 papildu lidmašīnas A321neo, no kurām lielāko daļu paredzēts piegādāt 2028./2029.gadā*, apstiprina Wizz Air ambiciozos nolūkus līdz desmitgades beigām vairāk nekā trīskāršot lidmašīnu skaitu, lai kļūtu par lidsabiedrību ar 500 lidmašīnām. Lidmašīnās A321neo ir ietvertas jaunākās aviācijas tehnoloģijas, un tās ir ievērojami draudzīgākas videi ar gandrīz par 50% zemāku trokšņa līmeni, par 20% mazāku degvielas patēriņu un par 50% mazāku slāpekļa oksīda izplūdi, kas tādējādi nostiprina uzņēmuma pozīcijas visilgtspējīgāko zemizmaksu lidsabiedrību vidū.

Pašlaik Wizz Air avioparkā ir 165 ultramodernas un efektīvas Airbus lidmašīnas. Wizz Air ekspluatē vienu no pasaules jaunākajiem tuvo lidojumu avioparkiem, kas nodrošina klientiem nepārspējamu apkalpošanas kvalitāti un minimālu ogļskābās gāzes izplūdi.

Wizz Air vadītājs Jožefs Vāradi sacīja: “Wizz Air zemizmaksu darbības un tirgū labāko Airbus lidmašīnu A321neo apvienojums kopā veido stabilu pamatu Wizz Air turpmākajai izaugsmei nākamajā desmitgadē, jo mēs vēl vairāk nostiprinām savas pozīcijas pasaules visilgtspējīgāko lidsabiedrību vidū. Mēs turpinām strādāt pie tā, lai līdz desmitgades beigām kļūtu par 500 lidmašīnu lidsabiedrību grupu, kā arī izpildītu apņemšanos līdz 2030.gadam par 25% samazināt mūsu jau tā nozarē zemāko ogļskābās gāzes izplūdes līmeni.”

* Pirkuma tiesību lidmašīnu piegādes datumi ir atkarīgi no vienošanās starp Wizz Air un Airbus, un tie būs jāapstiprina Wizz Air akcionāriem, jo saskaņā ar Finanšu pakalpojumu uzraudzības iestādes iekļaušanas noteikumiem tas ir 1. klases darījums.

Par Wizz Air

Eiropas visstraujāk augošā zemizmaksu lidsabiedrība Wizz Air ekspluatē 160 Airbus lidmašīnu A320 un A321 avioparku. Aizrautīgu aviācijas speciālistu kolektīvs nodrošina izcilu apkalpošanu un ļoti zemas biļešu cenas, padarot Wizz Air par 27.1 miljonu pasažieru izvēli finanšu gadā, kas beidzās 2022.gada 31.martā. Wizz Air akcijas tiek kotētas Londonas fondu biržā ar kodu WIZZ. Pasaules vienīgā lidsabiedrību drošuma un piedāvājumu novērtēšanas aģentūra airlineratings.com nesen ir nosaukusi uzņēmumu par vienu no desmit visdrošākajām lidsabiedrībām pasaulē, ATW to ir atzinis par 2020.gada lidsabiedrību, kas ir visaugstākais pagodinājums, ko var saņemt lidsabiedrība vai privātpersona, atzīstot personas un organizācijas, kas izcēlušās ar izcilu sniegumu, inovācijām un izciliem pakalpojumiem.

Spread the love

Pievienot komentāru