9 lietas, kas jums jāpārtrauc gaidīt no citiem, lai būtu laimīgāki

Mūsu dzīve ir pilna izmēģinājumu un kļūdu, ko mēs dažreiz negaidām. Dažreiz tas, ko mēs sagaidām, pilnīgi atšķiras no realitātes.

Mēs veidojam cerības, pamatojoties uz mūsu personīgo uztveri, ko veido pagātnes notikumi, neveiksmes vai sasniegumi, rūgti vai laimīgi mirkļi, kurus esam pārdzīvojuši.

Slavenais psihologs Žans Piažets reiz atzīmēja, ka mazi bērni bieži domā, ka viņu domas tieši ietekmē lietas, piemēram, ja viņi dusmojas uz savu brāli, viņš uzreiz nokrīt. Šo fenomenu sauc par maģisko domāšanu, un mēs visi to pāraugam apmēram 7 gadu vecumā. Tomēr izrādās, ka daudzi pieaugušie turpina ticēt maģiskajai domāšanai, kas pārsniedz to, un viņiem ir daudz cerību.

Kaut arī cerības mums dod kādu mērķi, virzienu un prieku, jums vienmēr jāatceras, ka dzīve ir neparedzama un jūs ne vienmēr varat kontrolēt. Jums nevajadzētu pilnībā atteikties no cerībām, taču daži no tiem var atklāti atklāti iejaukties dzīvē. Personas viedokļa maiņa uz dažām lietām padarīs jūs daudz laimīgāku.

1. Pārtrauciet no cilvēkiem gaidīt pilnību.
Šī attieksme ir tiešs ceļš uz vilšanos. Cilvēki nekad nevar attaisnot visas jūsu cerības. Atcerieties vienu svarīgu lietu – ideāli cilvēki pastāv tikai filmās vai jūsu iztēlē. Nav nekas nepareizs ar cerībām uz citiem cilvēkiem, taču jums vajadzētu saprast, ka pat tad, ja viņi tos nepiepilda (un arī darīs), viņi tomēr centās kaut ko darīt. Parādiet sapratni un negaidiet pilnību.

2. Pārtrauciet no citiem gaidīt tikai sliktas lietas.
No otras puses, ja jūs pastāvīgi gaidāt, lai jūs pieviltu vai neattaisnotu jūsu cerības, jūs nedodat personai iespēju atvērt un sasniegt to, ko viņš vēlas. Mudiniet tuviniekus. Palīdziet un iemāciet viņiem. Tādā veidā viņi var augt un sasniegt to, kas iepriekš šķita grūti un neiespējami.

3. Pārtrauciet gaidīt, ka jūsu vietā maksās.
Jūsu atbildība ir jūsu finanses. Negaidiet, ka jūs izklaidēs, rēķinus un pirkumus apmaksās. Iemācieties pārvaldīt savu naudu, uzturēt budžetu un turēties pie tā. Ja jūsu draugi apmeklē restorānu, tas nenozīmē, ka jums ir jādara tas pats.

Mums ir dažādas vajadzības un iespējas. Kad esat izvirzījis sev mērķi, ietaupiet nepieciešamo summu un negaidiet, ka jūsu ģimene un draugi jums visu laiku palīdzēs.

4. Pārtrauciet gaidīt sliktāko.
Pat ja jums neizdodas, tas nenozīmē, ka jums vajadzētu sagaidīt neveiksmi visā. Iemācieties saglabāt pozitīvu attieksmi.

Atcerieties, ka tas, ko meklējat, ir tas, ko jūs bieži atrodat. Ja jūs meklējat labo notikumos vai pieredzē, jūs to arī iegūsit. To pašu var teikt par sliktām lietām. Ja jūs pastāvīgi domājat, ka situācija nenotiek tā, kā jūs gaidījāt, tas notiks.

5. Beidz gaidīt taisnīgumu visā
Diemžēl dzīve ne vienmēr ir taisnīga. Dažreiz jūs nesaņemat atzinību vai atlīdzību par savu darbu, un tas ir jāpieņem. Iemācieties dažreiz mierīgi dot, neko negaidot pretī.

6. Pārtrauciet gaidīt, ka lietas viegli nokārtosies

Ja jūs visu laiku uzturēsieties komforta zonā un darīsiet to, kas jums ir viegli, jūs nekad neko nepanāksiet.

Dažreiz dzīve var būt ļoti grūta. Izaicinājumi bieži rodas tur, kur jūs tos varētu negaidīt. Vienkārši atcerieties – jums jābūt spēcīgam un smagi jāstrādā. Viss, kas ir vērts dzīvē, prasa darbu, pūles un pašdisciplīnu. Ja jūs apmierina viduvējība, tad tā arī būs.

7. Pārtrauciet gaidīt kaut ko vienkārši tāpat.
Ja neesat pielicis pūles, lai sasniegtu vēlamo, jūs nekad nesaņemsit vēlamo rezultātu.

Lai zaudētu svaru, jums jāmaina diēta un vingrinājumi. Jūs nevarat ēst tikai to, ko vēlaties, un sagaidīt, ka svars pazudīs pats no sevis. Ja vēlaties kaut ko, strādājiet, lai to iegūtu.

8. Pārtrauciet gaidīt, ka cilvēki mainīsies.
Mēs mīlam konsekvenci, jo tā mums sniedz komforta sajūtu. Protams, cilvēks var mainīties, taču tas prasa laiku.

Ja vēlaties, lai otra persona mainītos, jums jāsāk ar sevi. Jums nav tiesību mainīt nevienu citu, izņemot sevi, un, to sapratuši, jūsu dzīve būs daudz laimīgāka.

Lasi vēl: Šis ir jāizdara līdz 31.decembrim, lai savās mājās ielaistu veiksmi un visas likstas atstātu vecajā gadā

9. Pārtrauciet sagaidīt, ka citi cilvēki visu pametīs lai jums palīdzētu.

Jūs neesat vienīgais, kurš jūtas slikti. Protams, grūtību gadījumā varat paļauties uz ģimenes un draugu palīdzību, taču nevajadzētu ļaunprātīgi izmantot tuvinieku laipnību. Iemācieties rūpēties par sevi.

Ir labi būt neatkarīgam. Varbūt jūs nevarat visu paveikt viens pats, taču nevajadzētu cerēt, ka citi aizmirsīs visas svarīgās lietas, lai tikai jums palīdzētu

Avots: pēc ārzemju preses avotiem

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru