Bils Geitss paziņojis, ka bagātām valstīm vajadzētu pāriet uz sintētisko gaļu, lai novērstu klimata katastrofu.

“Microsoft” dibinātājs Bils Geitss uzskata, ka bagātām valstīm vajadzētu pāriet uz sintētisko gaļu, lai novērstu klimata katastrofu.

Par to raksta nra.lv portāls TautaRunā! Šonedēļ tika prezentēta jauna Microsoft dibinātāja grāmata “Izvairīšanās no klimata katastrofām”, kurā sniegti norādījumi par to, kā samazināt globālo sasilšanu, īpaši ar tehniskiem risinājumiem.

Intervijā MIT Technology Review filantrops atzina, ka lauksaimniecības, jo īpaši mājlopu, radīto emisiju novēršana ir viena no visgrūtākajām klimata problēmām, un bagātajām valstīm jāizpēta, ko ēd to iedzīvotāji.

Es nedomāju, ka 80 nabadzīgākās valstis ēdīs sintētisko liellopu gaļu. Patiesībā es domāju, ka katrai bagātai valstij vajadzētu pāriet uz 100% sintētisku liellopu gaļu, ”viņš teica, piebilstot, ka gaļa ar laiku garšos daudz labāk.

Lai gan viņš uzskata par iespējamu pāreju no liellopa gaļas uz olbaltumvielu alternatīvu valstīs ar vidējiem ienākumiem un bagātās valstīs, tas, pēc Geitsa teiktā, ir politisks izaicinājums.

 

Lasi arī: Izjokojot cilvēkus, mirst 20 gadus vecs video vlogeris / jokdaris (audio ieraksts no notikuma vietas)

Uz planētas dzīvo aptuveni 1,4 miljardi liellopu, kas ir otrais lielākais lauksaimniecības siltumnīcefekta gāzu emisijas avots pēc pārtikas izšķērdēšanas.

Spread the love

Pievienot komentāru