Vai tiešām veikali būs beidzot atvērti? Ekonomikas ministrs nācis klajā ar svarīgu paziņojumu

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) otrdien, 23.februārī, Ministru kabineta un Krīzes vadības kopsēdē nāks klajā ar būtisku piedāvājumu, kas var ietekmēt visu tirdzniecības nozari. 

Viņš rosinās paplašināt šobrīd noteikto pāreju tirdzniecības vietu atvēršanai, piedāvājot drošas tirdzniecības modeli attiecināt uz visām tirdzniecības vietām un pilnībā atteikties no preču sarakstiem, portāls TVNET uzzināja Ekonomikas ministrijā.

 

Ir pagājušas divas nedēļas, kopš atsevišķos veikalos esam atteikušies no preču sarakstiem, lentēm un ierobežojošām barjerām, vienlaikus tirdzniecības vietām nosakot papildu drošības prasības un pastiprinot to kontroli. Situāciju esam izvērtējuši, ieviestais drošas tirdzniecības princips ir sevi attaisnojis.

Tirdzniecības nozares uzņēmēji ar izpratni attiecas pret visiem valdības lēmumiem un rīkojas sociāli atbildīgi pret saviem klientiem, darbiniekiem un sabiedrību kopumā. Tāpēc esmu gatavs rosināt priekšlikumu par visu veikalu atvēršanu,” uzsver ekonomikas ministrs.

Vai atbalsti tirdzniecības ierobežojumu atcelšanu Latvijā?

Lasi arī: “Finanšu analfabētisms”; Melderis skarbi novērtē sabierības izpratni par ierēdņu algām

Ministrs uzskata, ka, ļaujot strādāt visām tirdzniecības vietām, tiks panākta labāka klientu plūsmas sadalīšana un distancēšanās normu ievērošana, kā arī tas mazinās reģionālo nevienlīdzību un konkurences priekšrocības atsevišķiem komersantiem.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātru vairāk – kad un kā tas varētu notikt

Spread the love

Pievienot komentāru