Vai tiešām veikali būs beidzot atvērti? Ekonomikas ministrs nācis klajā ar svarīgu paziņojumu

Pārejas periods bija nozīmīgs solis pareizā virzienā, lai dotu iespēju pakāpeniski pāriet uz ilgtermiņa risinājumu drošai tirdzniecībai, kā arī mainīt sabiedrības iepirkšanās paradumus.

Ļaujot strādāt visām tirdzniecības vietām ar vienādiem noteikumiem, mēs ne tikai nodrošināsim iedzīvotājiem, tai skaitā senioriem un jaunajām māmiņām, nopirkt akūti un sezonāli vajadzīgās preces, kuras dažādu iemeslu dēļ nav bijis iespējams iegādāties divus mēnešus, bet arī atbalstīsim vietējos uzņēmējus un mazos ražotājus, kuri šobrīd ir spiesti atrasties dīkstāvē un iztikt no valsts atbalsta,” norāda ministrs.

Ja Ministru kabinets atbalstīs roisinājumu, pāreja varētu notikt ļoti strauji, un veikali jau īsa laikā varētu būt atvērti (protams, ar visiem pastiprinātajiem drošības pasākumiem)! 

Atgādinām, ka 4.februārī valdība atbalstīja Ekonomikas ministrijas izstrādāto drošas tirdzniecības modeli un no 8.februāra ar Ministru kabineta lēmumu tika sākta pakāpeniska pāreja uz to, nosakot, ka ik pēc trīs nedēļām tiks pārskatīts un paplašināts klātienē pieejamo preču klāsts.

Lasi arī: Vācu astrologi prognozējuši, ka šajās piecās zvaigznāju zīmēs dzimušiem drīz gaidāma sapņu piepildīšanās

Šobrīd klātienē visu preču sortimentu var piedāvāt veikali, kur vairāk nekā 70% veido pārtikas vai higiēnas preces, kā arī grāmatnīcas. Klātienes tirdzniecība pilnā apmērā notiek arī aptiekās, tai skaitā veterinārajās aptiekās, optikas veikalos un degvielas uzpildes stacijās. Pārējās tirdzniecības vietas klātienē nedrīkst strādāt jau kopš pagājušā gada 19.decembra.

Arī interesanti: Binnijas Ārbergas mērs ir pilns; viņa vēršas pie prezidenta

 

Spread the love

Pievienot komentāru