Bite ir pasludināta par vissvarīgāko dzīvo būtni uz planētas; Izzuduši jau 90% bišu uz Zemes

Bites dzēliens ļoti sāp, bet, ja bites pazustu, tas sāpētu daudz vairāk.

Zemes novērošanas institūts pēdējās Londonas Karaliskās ģeogrāfiskās sabiedrības debatēs secināja, ka bites ir vissvarīgākā planētas dzīvā būtne, tomēr zinātnieki ir arī paziņojuši: Bites jau ir pakļautas izmiršanas riskam.

Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem līdz pat 90% bišu visā pasaulē ir pazudušas. Iemesli ir atšķirīgi atkarībā no reģiona, taču starp galvenajiem iemesliem ir masveida mežu izciršana, drošu vietu trūkums ligzdām, ziedu trūkums, nekontrolētu pesticīdu lietošana, izmaiņas augsnē u.c.

Kāpēc bites ir vērtīgākie dzīvie radījumi uz mūsu planētas?

Universidadas Biškopības uzņēmējdarbības centrs (CeapiMayor) un Čīles Biškopības korporācija (Cach) ar Agrāro inovāciju fonda (FIA) atbalstu veica pētījumu, kurā tika noteikts, ka bites ir vienīgā dzīvā būtne, kas nav jebkura veida patogēna nesējs neatkarīgi no tā, vai tā ir sēne, vīruss vai baktērija.

Pasaules lauksaimniecība ir atkarīga no 70% šo kukaiņu, citiem vārdiem, mēs varētu teikt, ka bitēm ir saistība ar 70 no 100 pārtikas produktiem.

 

Lasi arī: “Es lūdzu Dievu, lai Viņš man iedotu vienu apavu pāri” – viens stāsts, kas manī izmainīja visu

 

Arī bišu veiktā apputeksnēšana ļauj augiem vairoties, no kuriem miljoniem dzīvnieku barojas, un bez tiem fauna drīz sāktu izzust.

Bites ražotais medus ne tikai kalpo kā ēdiens, bet arī sniedz daudz labumu mūsu veselībai un ādai.

Saskaņā ar citātu, kas piedēvēts Albertam Einšteinam, ja bites pazustu, cilvēkam būtu  atlikuši četri gadi ko dzīvot.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu iemeslus, kāpēc izzūd bites

Spread the love

Pievienot komentāru