Būtiski cels minimālo algu: Ministrs atklāj, cik liela minimālā alga Latvijā varētu būs jau no 2022. gada 1. janvāra

Labklājības ministrs Gatis Eglītis atklājis, cik liela minimālā alga Latvijā varētu būt jau no 2022. gada 1. janvāra. Labklājības ministrija cenu kāpuma iespaidā kā vienu no atbalsta pasākumiem iedzīvotājiem, ko premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) ministrijai uzdevis izstrādāt mērķētāku, piedāvā no nākamā gada 1. janvāra būtiski celt minimālo algu.

 

Tā varētu pieaugt no 500 eiro līdz 640 vai 700 eiro, raksta lsm.lv.

Tomēr ministra Gata Eglīša (“Konservatīvie”) vērtējumā, reālākais variants būtu 640 eiro, viņš atzina Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā”.

Eglītis pauda, ka minimālās algas celšanai atbalsts esot bijis plašs, taču tas būtu no 1. janvāra un tiktu skatīts, uzsākot darbu pie nākamā gada budžeta izstrādes. Patlaban vienošanās vēl nav panākta. Viņš pauda, ka ir jāsaprot – “jo mēs vairāk atvēlam inflācijas efekta mazināšanai, jo mazāk naudas paliek citām vajadzībām.”

Lasi arī: Ksenija Sobčaka: “Maksima Galkina liktenis praktiski jau ir izlemts”

Vienlaikus ministrs skaidroja, ka otrs piedāvātais variants – celt līdz 700 eiro – varētu būt par strauju, tāpēc reālākais variants, kas varētu būt pieņemams arī partneriem, būtu celšana līdz 640 eiro.

Ja šo pasakām laikus, tad tas ir kā signāls visiem, ka atalgojuma līmeņi gan privātajā, gan valsts sektorā ir jāceļ,”

viņš teica.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un noskatītos video ar visu sarunu

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru