Lūk kāpēc Latvijas Krievu savienība pēkšņi liegusi saviem biedriem dalīties ar nepārbaudītu informāciju par Ukrainu

Latvijas Krievu savienība saviem biedriem liegusi sociālajos tīklos dalīties ar nepārbaudītu informāciju un ziņām par Krievijas iebrukumu Ukrainā. Iemesli tam varētu būt vairāki, tomēr galvenais – Valsts drošības dienests (VDD) izteicis brīdinājumu. 

Savukārt Saeimā par valsts drošību atbildīgo komisiju vadītāju teiktais ir vēl skarbāks – viņi uzskata, ka Latvijas Krievu savienības biedru līdz šim paustais būtu pietiekams pamats runāt par tās slēgšanu.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pastiprināta uzmanība pievērsta gaidāmajām norisēm 9. maijā. Starmešu gaismā ir Latvijas Krievu savienības aktivitātes, tai skaitā organizējot “nakts sardzi” – Uzvaras parka pieskatītājus.

Daudzi šīs partijas biedri sociālajos tīklos aktualizējuši un popularizējuši partijas padomes locekļa Jevgēņija Osipova 2013. gadā kādā diskusijā teikto, ka mēģinājums pārvietot Uzvaras parkā esošo monumentu būtu kas līdzvērtīgs kara pieteikumam.

Ja kāds domā, ka iestādes nereaģē uz šādiem klaji naidīgiem ierakstiem, tad kļūdās,

uzsvēra Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība).

Viņaprāt, Latvijas Krievu savienības aktīvisti izpaudušies pietiekami, lai būtu pamats lemt par partijas likvidēšanu.

Lasi arī: Būtiski cels minimālo algu: Ministrs atklāj, cik liela minimālā alga Latvijā varētu būs jau no 2022. gada 1. janvāra

“Šajā gadījumā labā ziņa ir tā, ka faktiski Latvijas Krievu savienība ir vienīgā, bet šis jau nav viņu vienīgais sauciens.

Es domāju, ka viņi pilnīgi droši balansē uz tās robežas, kurā jau to visu var saukt par kaitniecību valstij, kurā viņi dzīvo, un vispār ar jautājuma zīmi, vai šāda partija var pastāvēt.

Tam būtu jānonāk līdz tiesai, protams, pamatojoties uz likumā noteiktām normām par naida runu un pretvalstiskām izpausmēm. Tā, kā rīkotos ikviena civilizēta, demokrātiska valsts,” sacīja Kučinskis.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk 

Spread the love

Pievienot komentāru