“Cilpa” ap viņu sāk savilkties – jaunumi saistībā ar tiesu izpildītāju Veinbergu, kurš uz ielas izlika sirmgalvi

Jāatgādina, ka zvērinātais tiesu izpildītājs Rolands Veinbergs veica virkni aizdomīgu darbību, kā rezultātā dzīvokli un naudu zaudēja 89 gadus veca sirmgalve.

 

Pārbaude, kas Tieslietu ministrijā (TM) sākta saistībā ar zvērināta tiesu izpildītāja Rolanda Veinberga darbībām un viņa disciplināratbildības pienācīgu neizvērtēšanu iepriekš, būs “labs materiāls, lai ietu tālāk,” intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

TM esot atklājusi, ka par Veinberga profesionālo rīcību iepriekš, iespējams, tikušas rosinātas pārbaudes, kuras neskaidros apstākļos noklusušas. Tiesu izpildītāja rīcībā, iespējams, ilgstoši notikusi “kaut kāda saspēle ar “Rīgas namu pārvaldnieku” (RNP),” sacīja Bordāns, piebilstot, ka to visu atklās izmeklēšana un pārkāpēji nepaliks nesodīti.

Mums būs ļoti labs materiāls, lai ietu tālāk, kas vispār notiek šajā nozarē. Mums arī audits palīdzēs šajās lietās,” norādīja Bordāns.

Bordāns uzsvēra, ka svarīgi ir arī tas, kā tiks panākts taisnīgums attiecībā pret cietušajiem. Šajā nolūkā TM gatavo dokumentus, lai ar Ģenerālprokuratūras palīdzību pārsūdzētu lēmumus, kuru rezultātā cietusī 89 gadus vecā vientuļniece zaudēja savu īpašumu. “Es ļoti ceru, ka izdosies atjaunot šo tiesisko stāvokli,” pauda ministrs.

Lasi arī: Linda Leen nākusi klajā ar skaļu un negaidītu paziņojumu; Interneta lietotāju atbilde gan nepārsteidz

Jautāts, vai Veinbergs ir atsevišķs gadījums, vai arī ir signāli, kas liek šaubīties arī par citi tiesu izpildītāju profesionālo darbību, Bordāns atbildēja, ka viņam ir grūti sniegt viennozīmīgu atbildi. “Ir pamats domāt gan vienu, gan otru, taču, ja atsevišķie gadījumi rodas, tas nozīmē, ka sistēma nestrādā,” apliecināja ministrs.

Bet kas notiks ar sirmo kundzi? Arī šajā jautājumā ir jaunumi!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk ( + VIDEO ar interviju no 900 sekundēm) 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru