Deputāti Saeimas Ārlietu komisijā izlēmuši ko darīt ar Uzvaras pieminekli Rīgā

Trešdien, 30. martā, Saeimas Ārlietu komisija sprieda par kolektīvā iesnieguma (tika savākti 19 000 paraksti) par Uzvaras pieminekļa demontāžu virzību. 

 

Latvijas starptautiskās saistības liedz vienpusēji demontēt Rīgā Uzvaras parkā esošo pieminekli, un tā saglabāšana noteikta iepriekš noslēgtā līgumā starp Latviju un Krieviju.

Saeimas Ārlietu komisija lēma vēstulē Rīgas domei apkopot vairākus aicinājumus saistībā ar šo pieminekli Pārdaugavā, tostarp par tā pārsaukšanu.

Parakstīja 19 000

Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžu ar parakstiem atbalstījuši vairāk nekā 19 000 cilvēku. Taču Latvijas saistības attiecībā uz pieminekli ir iekļautas četros līgumos, no kuriem viens paredzēja Krievijas armijas izvešanu no Latvijas 1994.gadā.

Sabiedriski politiskais vērtējums ir atšķirīgs no tiesiskā vērtējuma, sevišķi situācijā, kad Krievija pati nepilda savas starptautiskās saistības. (..)

Lasi arī: Nekad neņemiet šīs lietas no citiem: 3 lietas, kuras nedrīkst lietot pēc tam, kad tās izmantojis kāds cits

Tas ir mūsu interesēs apliecināt, ka mēs saistības ievērojam,” sacīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Atis Lots.

Saeimas Ārlietu komisija sēdē vairāki deputāti izteicās, ka jautājums par Latvijas tiesiskajām iespējām ir diezgan skaidrs, tāpēc pašlaik lemt par pieminekļa demontāžu būtu bezatbildīgi.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kas tagad notiks tālāk 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru