Džokovičs pēc sev nelabvēlīga Austrālijas tiesas lēmuma nāk klajā ar paziņojumu

Lai gan abu serbu spēle bija paredzēta galvenajā kortā, tagad tās vietā notiks pasaules trešās raketes Aleksandra Zvereva un Vācijas tenisista Daniela Altmaiera (ATP rangā 91.vieta) spēle.

Bet tā dēvētā “laimīgā zaudētāja” – kvalifikācijas turnīra zaudētāja, kurš var spēlēt turnīrā, jo kāds no dalībniekiem ir izstājies pirms sacensību sākuma – Karuso un Kecmanoviča spēle notiks ārējā kortā.

Jau vēstīts, ka Džokoviča vīzu pirmo reizi atcēla pēc ierašanās Melburnā 5.janvārī neilgi pirms pusnakts, 10.janvārī tiesnesis šo lēmumu anulēja, tomēr piektdien imigrācijas ministrs Hoks izmantoja savas tiesības un vēlreiz atcēla tenisista vīzu, lēmumu pamatojot ar sabiedrības interesēm.

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons ir aizstāvējis stingro pozīciju uz valsts robežas, sakot, ka “noteikumi ir noteikumi” un neviens nav augstāks par likumu.

Morisona paziņojumā svētdien apsveikts tiesas lēmums “gādāt par mūsu spēcīgām robežām un Austrālijas iedzīvotāju drošību”. “Austrālijas iedzīvotāji pandēmijas laikā ir daudz upurējuši, un viņiem ir tiesības gaidīt, ka šo upuru rezultāts tiek aizsargāts”.

Lasi arī: Neviena valsts to vairs nespēj! Dumpis nācis klajā ar skaļu paziņojumu par testēšanu un omikronu

Austrālijā pēdējos divus gadus ir bijuši vieni no stingrākajiem pandēmijas laika ierobežojumiem, un valstij ir izdevies saglabāt salīdzinoši zemu saslimstības ar Covid-19 līmeni.

Džokovičs publiski ir paudis pretestību vakcinācijai pret Covid-19. Viņš ilgstoši atteicās atklāt savu vakcinācijas statusu, uzstājot, ka tā ir privāta lieta.

“Australian Open” drīkst piedalīties tikai vakcinācijas pret Covid-19 kursu pabeiguši sportisti, kā arī tie, kas saņēmuši medicīniska izņēmuma statusu.

Pēc divu komisiju atzinuma šādu statusu saņēma arī Džokovičs.

Tenisists apgalvo, ka 16.decembrī saņēmis pozitīvu Covid-19 PĶR testa rezultātu, tādējādi uz viņu attiecināms medicīnisks izņēmums prasībai vakcinēties, jo viņš ir nesen inficējies ar vīrusu. Tajā pašā laikā Džokovičs 16.un 17.decembrī apmeklējis publiskus pasākumus, nelietojot sejas masku. Sportists apgalvo, ka tajā laikā nav zinājis testa rezultātu, tomēr atzina, ka kļūdījies, piekrītot klātienes intervijai, kad jau bija uzzinājis, ka viņa Covid-19 tests ir pozitīvs.

Tāpat problēmas ar migrācijas dienestiem viņam radušās arī ar to, ka viņa vīzas dokumentos norādīts, ka pirms ierašanās Austrālijā divas nedēļas nav ceļojis uz citām valstīm, lai gan sociālo mediju ieraksti liecina, ka viņš Ziemassvētku laikā devies uz Serbiju un pēc tam atgriezies Spānijā.

Sportists atzina, ka kļūdu dokumentu aizpildīšanā pieļāvis viņa aģents.

Džokovičs Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis deviņas reizes un ar šveicieti Rodžeru Federeru un spāni Rafaelu Nadalu dala “Grand Slam” titulētāko tenisistu godu – viņiem katram ir pa 20 trofejām.

Sezonas pirmais “Grand Slam” turnīrs – Austrālijas atklātais čempionāts – norisināsies no pirmdienas līdz 30. janvāriim.

Spread the love

Pievienot komentāru