Filmas “Maskava asarām netic” zvaigzni ir grūti atpazīt: jaunas Veras Alentovas fotogrāfijas

Slavenās padomju aktrises Veras Alentovas liktenis ir saistīts ar slavenā kinorežisora Menšova dzīvi, kurš ir aktrises vīrs. Kopā vīrs un sieva ir radījuši kulta filmu “Maskava asarām netic”, kas ieguvusi slavu visā pasaulē. Turklāt ir zināms, ka aktrise nu jau vairāk kā piecdesmit gadus bijusi uzticīga vienam teātrim.

Krievu aktrise dzimusi 1942. gada februārī

Topošās aktrises bērnība pagāja nabadzībā. Mamma daudz strādāja, bet naudas tik un tā bija par maz. Meitene ilgu laiku pavadīja vienantē, izdomājot pasakas, lai īsinātu laiku. Alentova kopš bērna kājas sapņoja kļūt par aktrisi, bet viņas mamma bija pret tādu avantūru.

Sešdesmito gadu sākumā Alentova devās iestāties mācību iestādē uz galvaspilsētu. Vera iesniedza dokumentus visās Maskavas teātra iestādēs, un tika uzņemta Maskavas mākslas teātrī. Tur liktenis viņu saveda kopā ar Menšovu.

Ja teātrī Alentova gandrīz uzreiz sāka spēlēt galvenās lomas izrādēs, tad kinematogrāfā viņu gaidīja pretēja situācija. Par viņas kinokarjeras sākumu kļuva skolotājas loma filmā par lidotājiem. Pēc tam bija vēl viena maznozīmīga loma, un Vera uz desmit gadiem aizmirsa par filmēšanos, veltot lielāku uzmanību savai karjerai teātrī.

Septiņdesmito gadu beigās aktrise nospēlēja filmā “Piedzimšana”, un pēc diviem gadiem kļuva par slavenību. Un tas viss, pateicoties leģendārajai filmai “Maskava asarām netic”, kuru uzņēma viņas vīrs Vladimirs Menšovs.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru