“INVL atklātā pensiju fonda” pensiju plāns “Jūra-aktīvais” pievienots pensiju plānam “INVL maksimālais 16+”

Privātais pensiju fonds “INVL atklātais pensiju fonds” pabeidzis pensiju plāna “Jūra-aktīvais” pievienošanu pensiju plānam “INVL maksimālais 16+”, teikts kompānijas publiskotajā informācijā.

Tādējādi pensiju plāna “Jūra-aktīvais” dalībnieki ir kļuvuši par pensiju plāna “INVL maksimālais 16+” dalībniekiem un arī pensiju plāna “Jūra-aktīvais” aktīvi un saistības ir nodotas pensiju plānam “INVL maksimālais 16+”. Pensiju plāns “Jūra-aktīvais” ir beidzis pastāvēt bez likvidācijas procesa.

“Pensiju plāns “INVL maksimālais 16+”, tāpat kā pievienotais pensiju plāns “Jūra- aktīvais”, ietilpst aktīvo pensiju plānu kategorijā ar ieguldījumiem kapitāla vērtspapīros līdz 100%, līdz ar to abu apvienoto pensiju plānu ieguldījumu riska līmenis ir līdzīgs,” atzīmē fonda pārstāvji.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2019.gada 26.februārī atļāva “INVL atklātā pensiju fonda” pensiju plānu “Jūra-aktīvais” pievienot pensiju plānam “INVL maksimālais 16+” un pensiju plānu “INVL konservatīvais 58+” pievienot pensiju plānam “INVL komforts 53+”.

Pēc “INVL atklātā pensiju fonda” vēstītā, pensiju plāns “INVL konservatīvais 58+” tiks pievienots pensiju plānam “INVL komforts 53+” 2019.gada 1.oktobrī. Pēc apvienošanas pensiju plāna “INVL komforts 53+” ieguldījumu īpatsvars kapitāla vērstpapīros samazināsies līdz 25% (šobrīd 30%) un pensiju plāns turpinās īstenot sabalansētu ieguldījumu stratēģiju.

Latvijā ir izveidota triju līmeņu pensiju sistēma. Pirmā līmeņa pensijas maksā tagadējiem pensionāriem no budžetā iekasētajiem sociālajiem maksājumiem. Otrais jeb fondēto pensiju līmenis paredz, ka daļa no strādājošo sociālajām iemaksām tiek ieguldīta finanšu sektorā. Savukārt trešajā līmenī darbojas privātie pensiju fondi, kuros līdzekļus var iemaksāt brīvprātīgi.

Spread the love

Pievienot komentāru