Izdevniecība “Latvijas Mediji” laidusi klajā muzikoloģes Laumas Malnaces iedvesmojošo vēstījumu “Es eju. 190 kilometru vienatnē no Ērgļiem līdz Krāslavai”

Izdevniecība “Latvijas Mediji” laidusi klajā muzikoloģes Laumas Malnaces iedvesmojošo vēstījumu “Es eju. 190 kilometru vienatnē no Ērgļiem līdz Krāslavai”. Vāka mākslinieks Emīls Garjānis.

No Ērgļiem līdz Kārsavai – 190 kilometrus garš pārgājiens vienatnē, ceļojums gan pa Latviju, apjaušot tās skaistumu un savdabību, gan savās izjūtās, atbrīvojoties no iesīkstējušām sāpēm. Lasāmviela ikvienam, kurš šaubās par savām spējām.

“Mana identitāte bija centrējusies ap sajūtu, ka esmu maza, klusa pelīte, kurai ir ļoti bail no pasaules, cilvēkiem un sevis pašas. Mana drošības zona bija būt neredzamai un nedzirdamai, samazināt sevi un sarauties. Izpatikt, būt ērtai, pareizai un labai meitenei, kas nedodas tālāk par jau zināmo teritoriju.”

“Tādu fizisko grūtību priekšā, kas izaicina psiholoģiskās noturības robežas, vienā brīdī prāts kļūst par blāvu fona spēlētāju, un tu vienkārši tikai ej un dari, ļaujot, lai pats ceļš un kustība kļūst par galveno virzītājspēku.”

“Mana mīļā tēvzeme… Es apstaigāju, saelpojos un izdzīvoju tevi vairāk nekā 190 kilometru garumā pati savām kājiņām. Tu, mana mīļā, labā, nepiekāpīgā un raupjā, sargāji un pārbaudīji mani, auklēji un rūdīji, un atvēri man acis uz dzīves un cilvēka mežonīgo skaistumu un drausmumu, kas ir visapkārt un katrā no mums.”

Lauma Malnace (1992) ir muzikoloģe, Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” dziedātāja un ceļotāja. Rakstījusi mūzikas kritikas portālā “Delfi”, saņēmusi Normunda Naumaņa Jaunā kritiķa balvu 2020. Došanās ilgstošos pārgājienos vienatnē viņai kļūst par pašizziņas ceļu, meklējot tuvību ar dabu un savu dvēseli, un no jauna atklājot, ko nozīmē būt cilvēkam.

Projekts tiek īstenots ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, VKKF un AS “Latvijas valsts meži” finansiālu atbalstu.

Spread the love

Pievienot komentāru