Izskan pirmā neoficiālā informācija par Matīsa Kivlenieka pāragrās nāves iemesliem

Izskanējusi pirmā neoficiālā informācija par apstākļiem kādos dzīvību zaudējis talantīgais latviešu hokeja vārtsargs, Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas “Blue Jackets” sistēmā spēlējošais Matīss Kivlenieks.

Vairākos avotos izskanējis, ka hokeja vārtsarga dzīve pārtrūkusi traģiskā negadījumā. Kivlenieks un citi “Blue Jackets” sistēmas cilvēki piedalījušies svinībās par godu ASV Neatkarības dienai, kas ir 4. jūlijā.

Svinībās bijis arī salūts! Sākotnēji izskanēja  informācija, ka sirds rajonā Latvijas vārtrusargam trāpījusi petardes atlūza. Tomēr tagad pilsētas policija atklājusi patieso versiju!

 

Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks nāvējošās traumas guva, kad bēga no uguņošanas negadījuma, portālam “The Atletic” sacīja Mičiganas štata pilsētas Novi policija.

Kad sākās uguņošanas nelaime, vairāki svinību apmeklētāji bēga no džakuzi, kurā tajā brīdī atradās, skaidroja vietējā policijā.

“Mirušais, steidzoties prom no džakuzi, paslīdēja, nokrita un ar galvu atsitās pret betonu,” sacīja Novi policijas leitnants Džeisoms Meiers.

Uz negadījuma vietu nekavējoties izsaukti mediķi, bet mirkli vēlāk konstatēta jaunā hokejista nāve.

Arī avoti Kivlenieka komandā Blue Jackets ziņo, ka Kivlenieks miris no galvas traumas kritienā! “Blue Jackets” savā paziņojumā norāda, ka Kivlenieks svinību laikā kritienā guvis galvas traumu, bet nāve iestājusies vēl pirms mediķu ierašanās.

 

Jāuzsver gan, ka pagaidām NAV oficiāli apstiprinātas informācijas par Matīsa Kivlenieka nāves apstākļiem

 

Jāatgādina, ka vien 24 gadus vecais Kivlenieks pirms pusotra mēneša palīdzēja Latvijas izlasei pasaules čempionātā Rīgā.

“Izsakām visdziļāko līdzjūtību Latvijas izlases vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka tuviniekiem, draugiem un kolēģiem ar Matīsa pāragro aiziešanu mūžībā. Hokeja skolas “Pārdaugava” audzēknis, Matīss bija Latvijas izlases vārtsargs aizvadītajā pasaules čempionātā, vārtos stājoties četrās spēlēs.

Karjeras laikā aizvadīja arī astoņas spēles NHL. Ar savu cīņassparu, darba ētiku un attieksmi bija patiess paraugs sportā! Matīsa aiziešana ir liels zaudējums ne tikai Latvijas hokejam, bet visai latviešu tautai,” vēstīts LHF paziņojumā.

Matīss Kivlenieks karjeras laikā piedalījies vairākos jauniešu pasaules čempionātos, kā arī divas reizes pārstāvējis Latvijas pieaugušo valstsvienibu pasaules čempionātos. 2018. gadā vārtsargs laukumā nedevās, bet 2021. gadā Rīgā kļuva par nosacītu pamatvārtsargu, kurš četrās spēlēs vidēji ielaida 2,18 ripas un atvairīja 92,2% metienu.

Kivleniekam aizvadot “sauso” spēli, Latvijas hokeja izlase pirmo reizi pieveica Kanādas valstsvienību, kas vēlāk kļuva par pasaules čempioniem.

 

Spread the love

Pievienot komentāru