Nu jau oficiāli – valdība gatavo profesiju sarakstu, kam būs pienākums vakcinēties

Ar norādi, ka valdības pienākums ir nodrošināt, lai sabiedrība var drošā veidā saņemt tai nepieciešamos publiskos pakalpojumus, valdības gaiteņos noris darbs pie to profesiju saraksta, kurās strādājošajiem vakcinācija pret Covid-19 tiks noteikta kā priekšnoteikums savu profesionālo pienākumu veikšanai.

 

Par to ziņo portāls Delfi.lv. Diskusijas par juridiskajiem aspektiem ilgst jau kopš aprīļa, taču tagad valdība apņēmusies šādu lēmumu pieņemt tuvākajā laikā, izriet no valdošās koalīcijas politiķu teiktā pirmdien, 5. jūlijā, pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes.

Vai atbalsti ideju, ka atsevišķās profesijās (skolotāji, mediķi, policisti) vakcinācija ir obligāta?

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), runājot par valdības plāniem, lai rudenī skolas varētu atsākt darbu klātienē un uzņēmumi varētu strādāt ar pēc iespējas mazākiem ierobežojumiem, sacīja, ka valdība šonedēļ lems par konkrētiem pasākumiem vakcinācijas plašākas aptveres nodrošināšanai. Tajā skaitā būs informatīva kampaņa un loterija.

Vienlaikus valdībā gaidāma diskusija par to, lai atsevišķās profesijās klientiem būtu droša kontaktēšanās un saslimstība nepārnestos kontakta ar klientu brīdī, tāpēc atsevišķās profesijās varētu būt zināms pienākums vakcinēties,” žurnālistiem sacīja Kariņš.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu par konkrētām profesijām, kam tiktu noteikts pienākums vakcinēties, Ministru prezidents Kariņš norādīja, ka…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru