Ja cilvēks aizrijies, nevajag viņam sist pa muguru. Ir efektīvāks veids

Vakar stundu sēdēju uz neērtā soliņa un gaidīju, kad meita beigs nodarboties ar vingrošanu. Netālu sēdēja vēl viena māte ar savu dēlu – viņa arī gaidīja savu meiteni.

Zēns dzēra jogurtu no pudeles un aizrijās. Klepoja un rīstījās. Un māte ar dūri sita viņam pa muguru. Tam nebija jēgas, bet viņa centās palīdzēt. Viņš pats diezgan ātri tika galā, bet es biju gatava sniegt viņam palīdzību.

LASI VĒL: Viņa ir slavenu vecāku bērns, bet dzīvo noslēgtu dzīvi: par ko kļuvusi grupas ABBA solistu meita

Vispār, ja cilvēks aizrijās un klepo, tad tas ir labi. Tātad ēdiens pilnībā neaizklāja kaklu – gluži kā zēnam. Ja kakls ir pilnībā aizvērts, tad cilvēks vairs nevar paklepot. Nepieciešams ātri sniegt palīdzību. Un sišana pa muguru šajā gadījumā ir neefektīva. Vai esat dzirdējuši par Heimliha paņēmienu? Es jums par to pastāstīšu un, ja tas jūs interesē, labāk ir vēlāk noskatīties videoklipu internetā – tas būs saprotamāk.

Ir nepieciešams stāvēt aiz tā, kurš aizrijās. Ja tas ir pieaugušais, tad saspiediet savu labo delnu dūrē un nolieciet dūri viņa vēdera epigastrālajā reģionā. Tas ir laukums virs nabas, bet zem vietas, kur savienojas ribas. Uzlieciet savu otru plaukstu pa virsu dūrei. Tagad ar asu roku kustību dūri ir jāiespiež upura kuņģī. Atkārtojiet vairākas reizes.

Krūškurvi nav jāspiež!

Tagad par bērniem. Raksta, ka bērniem, kas jaunāki par vienu gadu, šādu metodi nevar izmantot. Ja bērns ir vecāks un viņš aizrijies, tad procedūra ir tāda pati kā pieaugušajam, bet jums tikai jāspiež nevis ar dūri, bet gan jānovieto abu roku vidējie un rādītājpirksti uz to pašu vietu vēdera. Spiež ar nelieliem grūdieniem.

LASI VĒL: Četrgadīga meitenīte autobusā atdeva savu vietu vecai kundzei: no smiekliem raudāja viss autobuss

Šī metode ir nosaukta ārsta vārdā, kurš to formulēja. Metode balstās uz to, ka gaiss tiek izstumts no plaušām un izspiež iestrēgušu ēdienu vai priekšmetu. Ārkārtas situācijās izšķirošas ir sekundes. Saskaņā ar atsauksmēm, šī metode ir palīdzējusi izglābt daudz dzīvību. Lai jums viss būtu kārtībā un šī tehnika jums nekad nenāks izmantot. Bet tomēr to pārvaldīt, manuprāt, ir nepieciešams. Veselību jums un jūsu mīļajiem!

avots: vranya.net

Spread the love

Pievienot komentāru