Jaunā Covid-19 paveida izplatīšanās dēļ arī Latvijā varētu pastiprināt ieceļošanas noteikumus

Piektdien pulksten 12.30 Pavļuts tviterī ziņoja, ka Veselības ministrija (VM) sadarbībā ar Ārlietu ministriju (ĀM), Satiksmes ministriju (SM) un Iekšlietu ministriju (IeM) gatavo Ministru kabineta lēmumu ceļošanas ierobežojumu ieviešanai. Viņš piemetināja, ka dienas gaitā par šo jautājumu būs zināms sīkāk.

 

Savukārt Rinkēvičs tviterī aicina cilvēkus, kuri bija plānojuši ceļojumu vai darba braucienu uz Dienvidāfriku, Zimbabvi, Namībiju, Esvatīni, Lesoto, Botsvānu, Mozambiku, tos atcelt.

Arī Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena piektdien paziņojusi, ka ierosinās pārtraukt avioreisus uz ES no Āfrikas dienvidu valstīm, kur izplatās jauns Covid-19 paveids, kas varētu būt lipīgāks par Covid-19 delta variantu.

Itālija jau ir paziņojusi, ka slēdz robežu tiem, kas pēdējā laikā ir bijuši Dienvidāfrikā un vēl vairākās valstīs, kur izplatījies jaunais vīrusa paveids, ziņo ārvalstu mediji.

Jau ziņots, ka Dienvidāfrikas Republikas zinātnieki ceturtdien paziņoja, ka ir konstatējuši jaunu Covid-19 variantu ar lielu skaitu mutāciju, un vainoja to straujā Covid-19 infekcijas gadījumu skaita pieaugumā.

Lasi arī: Zavadska: “Izskatās, ka apmēri, cik varētu būt saņēmuši viltus sertifikātus, ir prātam neaptverami.”

Dienvidāfrikā, kas ir Covid-19 vissmagāk skartā Āfrikas valsts, vienā dienā reģistrēto jauno infekcijas gadījumu skaits ir desmitkāršojies kopš mēneša sākuma – no 106 līdz apmēram 1200.

Reaģējot uz šo ziņu, Lielbritānija no piektdienas aizliegusi jebkādu ieceļošanu no sešām Āfrikas dienviddaļas valstīm – Dienvidāfrikas, Botsvanas, Esvatini, Lesoto, Namībijas un Zimbabves. Visas šīs valstis tiks pievienotas Lielbritānijas “sarkanajam sarakstam”, paziņoja veselības ministrs Sadžids Džavids.

Spread the love

Pievienot komentāru