Jaunumi Matīsa Kivlenieka traģiskās nāves izmeklēšanā – beidzot zināmi rezultāti

Policija atklāja, ka Legasī mājas dārzā uzstādītā pirotehnika mazliet sasvērusies, tādējādi notēmējot netālu esošu cilvēku virzienā. Kivlenieks tobrīd atradies džakuzi un centies tikt ārā no pirotehnikas šāvienu ceļa.

Pirotehnikas atlūzas ne tikai trāpīja hokejistam pa krūškurvi, bet arī fatāli ievainoja sirdi un plaušas. Uzstādītā uguņošana sasniegusi patērētājiem lielākos atļautos apmērus pēc Mičiganas štata likumdošanas.

Savas atmiņas par notikušo iepriekš publiski paudis arī komandas biedrs un tuvs draugs Elvis Merzļikins, kurš piemiņas dievkalpojumā uzsvēra, ka Kivlenieks vairākiem cilvēkiem glābis dzīvības. Vārtsargs savu 20. augustā dzimušo dēlu nosauca par Noksu Matīsu Merzļikinu.

Matīss Kivlenieks karjeras laikā piedalījies vairākos jauniešu pasaules čempionātos, kā arī divas reizes pārstāvējis Latvijas pieaugušo valstsvienību pasaules čempionātos. 2018. gadā vārtsargs laukumā nedevās, bet 2021. gadā Rīgā kļuva par nosacītu pamatvārtsargu, kurš četrās spēlēs vidēji ielaida 2,18 ripas un atvairīja 92,2% metienu. Kivleniekam aizvadot “sauso” spēli, Latvijas hokeja izlase pirmo reizi pieveica Kanādas valstsvienību, kas vēlāk kļuva par pasaules čempioniem.

Lasi arī: Kā vecumdienas sagaidīs katrā zodiaka zīmē dzimušie – vislabāk man patika Mežāža prognoze

Trenera Gunta Bāliņa audzēknis jau pirms 16. dzimšanas dienas paguva debitēt Latvijas hokeja čempionātā “Prizma” komandas sastāvā, bet 16 gadu vecumā devās uz Ziemeļameriku. Pēc četriem gadiem zemākās ASV hokeja līgās Kivlenieks pievienojās Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībai Klīvlendas “Monsters”, kuras vārtus viņš sargājis četras sezonas.

Pēdējo divu sezonu laikā Kivlenieks arī aizvadījis astoņas spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), vairākas reizes Kolumbusas “Blue Jackets” sastāvā veidojot vārtsargu duetu ar tautieti Elvi Merzļikinu.

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">Jānis</cite>

    Džentelmeņa visi raksti ir tiktāl sačakarēti ar visādām reklāmām – samukļīti, ka praktiski nav lasāmi un izlasāmi. Parauj dusmas uz izniekoto laiku. Vistīrākā ņirgāšanās par savu lasītāju. Neiesaku nevienam.

Pievienot komentāru