Kā konflikti ietekmē mūsu veselību – ja dzīvē bieži sanāk strīdēties, tad obligāti izlasi

Pat nenozīmīgs, no pirmā acu uzmetiena, konflikts var iedragāt cilvēka veselību un iedragāt ne tikai garīgo, bet arī fizisko ilgtermiņa labsajūtu. Un diemžēl šeit viss neapstājas tikai pie apvainojumiem un aizkaitināmības.

– Stresa laikā asinīs izdalās milzīgs daudzums hormonu, jo īpaši kortizols un adrenalīns. Šīs vielas izjauc cilvēka ķermeņa galveno sistēmu normālu darbību, izraisot nopietnas sekas – paaugstinātu asinsspiedienu, vazospazmu, paātrinātu vielmaiņu un psiholoģisku slimību attīstību.

Sirds un plaušas

Emocionālā pārslodze ietekmē visas ķermeņa sistēmas, tostarp sirds un asinsvadu sistēmu. Spēcīgā hormonālā izdalīšanās konflikta dēļ izraisa asinsvadu sašaurināšanos, lai muskuļiem nodrošinātu vairāk skābekļa un mobilizētu visus spēkus. Tas noved pie asinsspiediena paaugstināšanās.

Lasi arī: Īpaša diena: kurš datums 2022. gada maijā katrai zīmei būs vislaimīgākais un veiksmīgākais

Pastāvīgo konfliktu dēļ sirds ir spiesta strādāt līdz savu iespēju robežai. Pārmērīgs stress paātrina sirds muskuļa nodilumu un palielina insulta un sirdslēkmes risku. Turklāt stresa laikā palielinās elpošanas ātrums, un tas izraisa elpošanas sistēmas pārslodzi, kas ir īpaši bīstami astmai vai emfizēmai.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru