Kādas pēdas centās slēpt? Valsts kanceleja izdzēsusi ierakstu no svarīgas sēdes pirms “lokdauna”

Ar satraucošu atklājumu klajā nācis raidījums Nekā Personīga. Valdības ministri šoruden pieņēma divus izšķirīgus lēmumus pandēmijas apkarošanā. Pirmajā viņi nolēma lokdaunu neieviest, neskatoties uz speciālistu aicinājumiem.

“Nekā personīga” par šīs sēdes saturu stāstīja pirms mēneša. Otrajā reizē, 18. oktobrī, ministri tomēr izšķīrās par komandantstundu un citiem stingriem ierobežojumiem.

Raidījums lūdza iespēju noklausīties arī šo ierakstu, kas nav ar likumu kā īpaši aizsargāta. Valsts kanceleja apgalvoja, ka sēdi nav ierakstījusi. Raidījumam izdevies iegūt pierādījumus, ka šāds ieraksts tapa.

Krīzes vadības padome ir koordinējoša institūcija, kam saskaņoti jātiek galā ar problēmām. Tajā darbojas ministri un to vada premjers, tādēļ pagājušā gada rudenī Ministru prezidents to apvienoja ar valdības sēdēm. Covid-19 jautājumu lemšana līdz pat šī gada pavasarim notika aiz slēgtām durvīm, taču sēdes vienmēr tika ierakstītas.

Lasi arī: Zināms cik aptuveni skolotāju nākamnedēļ aizies no darba dēļ obligātās vakcinācijas

Tāpēc žurnālisti varēja tikt pie ierakstiem un noskaidrot, cik daudz Ministru kabinets bija informēts par vakcīnu iepirkumiem un kā Latvija izvēlējās nepirkt visas tai pieejamās potes. “Re:Baltica” pagājušajā ziemā noklausījās slēgto sēžu ierakstus un publicēja to fragmentus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru