Zināms cik aptuveni skolotāju nākamnedēļ aizies no darba dēļ obligātās vakcinācijas

Nosaukts cipars cik daudz skolotāju nākamnedēļ varētu aiziet no darba dēļ vakcinācijas prasības.

Latvijas skolas ir liela izaicinājuma priekšā – prognozēts, ka šobrīd jau trūkst aptuveni 1300 pedagogu un brīvo vakanču skaits tuvākajā laikā varētu vēl pieaugt.

Simtiem skolotāju darbu varētu pārtraukt nākamnedēļ, kad stājas spēka prasība par obligātu vakcinācijas sertifikātu, informē TV3 ziņas.

Lasi arī: Ķīniešu horoskops 2022: kuros gados dzimušos sagaida neticama veiksme Tīģera gadā

Kritiskās situācijas risinājumus eksperti apsprieda īpaši šim tematam veltītā konferencē. Apjomīgu pētījumu par situāciju skolās veikusi Latvijas pašvaldību savienība (LPS). Vēlreiz izkristalizējies, ka skolotāju trūkums ir sāpīgs jautājums lielam skaitam Latvijas skolu.

Apkopotie dati rāda, ka kopumā Latvijā šobrīd trūkst 1300 pedagogu. Lielākās problēmas ir ar matemātikas, latviešu valodas un dizaina un tehnoloģiju priekšmetiem – katrā no tiem brīvas ir vairāk nekā 100 vakances. Tāpat skolām trūkst vairāk nekā 500 dažāda atbalsta personāla.

Trūkstošo vakanču skaits īpaši pieaudzis tieši šogad. Galvenais iemesls – prasība, ka nevakcinēti darbinieki savus pienākumus veikt nedrīkst.

Tā, piemēram, Latvijas Izglītības darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aplēsusi, ka šoziem darbu pametīs vai jau ir pametuši vismaz 700 pirmsskolas un vispārējās izglītības skolotāju, vēl ap pus tūkstoti atbalsta personāla un tehnisko darbinieku.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru