Latvijā “Covid-19” konstatē bērniņam! Inficēto skaits Latvijā turpina augt …

Bērns, kuram otrdien apstiprināta “Covid-19” saslimšana, saslimis jau pēc bērnudārza atstāšanas, preses konferencē sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Reaģējot uz Latvijā izsludināto ārkārtas stāvokli un pildot žurnālistikas misiju informēt un izglītot lasītāju, visas turpmākās DELFI publikācijas par koronavīrusa izraisīto slimību “Covid-19” būs pieejamas bez maksas.

Otrdien atbildīgās amatpersonas sniedza jaunāko informāciju saistībā ar koronavīrusa aizraisītās saslimšanas “Covid-19” izplatību Latvijā. Preses konferencei bija iespējams sekot līdzi video tiešraidē portālā “Delfi”. Uz mediju jautājumiem atbildēja Perevoščikovs un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

Lasi arī: “Ļoti sāpēja acu āboli…” Mārtiņs no Latvijas pastāsta ko nozīmē saslimt ar koronavīrusu

Saslimšanas dienā bērns nebija bērnudārzā, bet iepriekšējās dienās bija to apmeklējis. Saistībā ar šo gadījumu SPKC uzsāka epidemioloģisko izmeklēšanu, sazinājās ar bērnudārza vadību, sniedza norādījumus par tuvāko kontaktpersonu apzināšanu, kā arī sazinājās ar pašvaldību par bērnudārza slēgšanu, preses konferencē skaidroja Perevoščikovs.

Ir apzināts personāls un tuvās kontaktpersonas, apzināti ģimenes ārsti un tiks veiktas nepieciešamās darbības, norādīja Perevoščikovs.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

Pievienot komentāru