Latvijā drīzumā būs divas jaunas pilsētas

Lai arī administratīvi teritoriālā reforma ir pretrunīgi vērtēta un daudzi ai pretojas, tomēr tai pilnīgi noteikti ir arī savi plusi, kurus atbalsta teju visi! Viens no tiem – noslēdzoties reformai Iecavai un Koknesei tiks izsniegts pilsētas statuss.

 

Tas izriet no  šonedēļ valsts sekretāru sanāksmē izsludinātā  likuma projekta (Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojekts)!

Izrādās, ka  Kokneses un Iecavas novada vadības   jau  ir iesniegušas atbildīgajā ministrijā dokumentus, lai tiktu uzsākta apdzīvotās vietas statusa maiņa – ja šobrīd šis apdzīvotās vietas skaitās ciemi, tad turpmāk tās būs pilsētas. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji jau virza šo jautājumu uz izskatīšanu, attiecīgi arī gatavojot likumprojektu.

Pēc dokumenta var spriest, ka turpmāk  Bauskas novadā, noslēdzoties reformai,  būs 2 pilsētas –  Iecava un Bauska-, bet Aizkraukles novadā būs 4 – Pļaviņas, Koknese,   Jaunjelgava un Aizkraukle.

Lasi arī: Diemžēl Raimonda Paula nedienas joprojām turpinās! Izrādās, ka viņa lielo parādu nemaz nebūs tik viegli atdot!

To, ka, atbilstoši likumā noteiktajiem kritērijiem, abi ciemi (Iecava un Koknese) ir pilsētas, tika vēstīts jau iepriekš – tajās ir vismaz 2000 iedzīvotāju un abas apdzīvotās vietas ir arī dažādu nozaru un kultūras centri  ar attiecīgi infrastruktūru. Tāpat abos novados un apdzīvotajās vietās jau notikusi sabiedriskā apspriešana un gūts iedzīvotāju atbalsts statusa maiņai.

 

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru