Liepājā par 5 gadus jaunas meitenītes izmantošanu piecu gadu garumā, vainīgajam piespriež tikai gadu cietumā

Kā norāda portāls apollo.lv, februāra izskaņā izziņots tiesas spriedums tā dēvētajā Liepājas pedofilu lietā – tēvs ar dēlu atzīti par vainīgajiem, taču tiesas spriedums ir pārsteidzošs – abiem vainīgajiem sods ir brīvības atņemšana uz gadu un sekojoša probācijas uzraudzība uz diviem gadiem.

Sākotnējais tiesas piespriestais sods abiem varmākām – piespiedu darbs.Pret 1966. gadā dzimušo tēvu un 1992. gadā dzimušo dēlu tiesas process tika sākts jau 2014. gadā. Netiklās darbības pret meitenīti sāktas 2009. gadā, kad viņa bija tikai 5 gadus veca, bet turpinājušās līdz 2014. gada beigām.

Tēvs savu dzimumtieksmi apmierinājis dažādos neķītros veidos, tajā skaitā rādot dzimumlocekli un liekot tam pieskarties. Arī dēls veicis līdzīgas seksuāla rakstura darbības laika posmā no 2011. gada līdz 2012. gadam.

Lieta Liepājas tiesā nonākusi 2015. gadā un, tā kā abi apsūdzētie savu vainu atzina, lietu izskatīja bez pierādījumu pārbaudes. Ar tiesas lēmumu abiem tika piespriests piespiedu darbs – tēvam 240 stundas, bet dēlam 200 stundas. Sabiedrība bija neapmierināta ar šādu tiesas lēmumu, notika piketi un viedokļu apmaiņas, līdz beidzot lieta nonāca Kurzemes apgabaltiesā.

Šķir nākamo lapu un lasi raksta turpinājumu

Spread the love

Pievienot komentāru