LIKTA aicina uz diskusiju par digitalizāciju un kiberdrošību uzņēmumos

Turpinot izglītojošās kampaņas “Gudrā Latvija” rudens aktivitātes, Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) aicina mazo un vidējo uzņēmumu vadītājus piedalīties diskusijā “Mīti un patiesība: digitalizācija un kiberdrošība uzņēmumā”.

Diskusijas laikā nozares eksperti apspriedīs ar digitalizāciju un kiberdrošību saistītos populārākos mītus, kā arī sniegs ieteikumus uzņēmumu efektivitātes uzlabošanai ar mūsdienīgu digitālo risinājumu un automatizācijas procesu atbalstu. Diskusiju būs iespējams vērot attālināti LIKTA Facebook kontā.

“Lai arī mūsu novērojumi liecina, ka uzņēmēju digitālā pratība uzlabojas, joprojām mūsu sniegums ir zem Eiropas vidējiem rādītājiem. Jaunākais Digitālās ekonomikas un sabiedrības indekss (DESI) liecina: Latvija no 27 ES dalībvalstīm ir 17. vietā, turklāt uzlabojumus ieviešam krietni lēnāk nekā citas valstis. Būtisko digitālo tehnoloģiju integrācijā Latvijas uzņēmumu rādītāji ir zemi. Snieguma uzlabošana un efektīvāka digitālo tehnoloģiju integrācija Latvijas uzņēmumiem var pavērt jaunas izdevības uzlabot konkurētspēju un nostiprināt savas pozīcijas ne tikai iekšējā, bet arī starptautiskos tirgos.

Viens no LIKTA mērķiem ir veicināt vispārēju izpratni par digitalizāciju, tādēļ iniciatīvas “Gudrā Latvija” ietvaros šoruden rīkojam diskusiju, kurā aicinām piedalīties mazo un vidējo uzņēmumu vadītājus un darbiniekus. Gatavojoties diskusijai, rosinu uzņēmējus novērtēt uzņēmuma digitalizācijas pakāpi un vēl veicamos darbus, aizpildot Digitālā brieduma testu vietnē www.gudralatvija.lv.

Uzlabojot vispārējo izpratni par digitalizāciju kā ekonomikas izaugsmes veicinātāju, mums ir izredzes sekmēt visas sabiedrības labklājības celšanos,” norāda LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Diskusija “Mīti un patiesība: digitalizācija un kiberdrošība uzņēmumā” norisināsies 20.septembrī no plkst.14:00 līdz 15:35. Ņemot vērā gan ģeopolitisko situāciju, gan vispārējos digitālos apdraudējumus, īpaša uzmanība šoreiz pievērsta kiberdrošībai. Kā ar digitālo rīku atbalstu pasargāt sevi un uzņēmumu no krāpniekiem? Kā ierobežota budžeta apstākļos nodrošināt uzņēmuma kiberdrošību un aizsardzību no kiberuzbrucējiem? Cik dziļam izpratnes līmenim par kiberdrošību jābūt uzņēmuma darbiniekiem?

Savukārt digitālo risinājumu blokā eksperti runās par dažādiem digitālo risinājumu ieviešanas aspektiem, tostarp tās nosacījumiem un izmaksām, drošu attālināto darbu, dokumentu apriti un e-rēķiniem, ārpakalpojumu nozīmīgumu un citām būtiskām tēmām. Diskusijai iespējams pieteikties LIKTA mājaslapā, norādot arī savu jautājumu, kas tiks uzdots ekspertiem diskusijas laikā.

Uzņēmuma digitālo briedumu iespējams noteikt, aizpildot Digitālā brieduma testu interneta vietnē www.gudralatvija.lv. Testā apkopoti vienkārši jautājumi, kas palīdz novērtēt, cik lielā mērā uzņēmums izmanto IKT risinājumus ikdienas darbā. Pēc testa aizpildīšanas tiks saņemts padziļināts digitālā brieduma vērtējums un salīdzinājums ar nozares konkurentiem, kā arī ieteikumi IKT nākotnes risinājumiem mērķtiecīgu un pārdomātu investīciju ieguldīšanā, kas sniedz reālu palīdzību digitālajā transformācijā. LIKTA aicina Digitālā brieduma testu veikt arī tos uzņēmējus, kuri jau īstenojuši reālus uzlabojumus uzņēmuma digitalizācijā pēc iepriekš izpildītā Digitālā brieduma testa rezultātiem, lai turpinātu mērķtiecīgu biznesa izaugsmi.

 

Par kampaņu “Gudrā Latvija”

Kampaņa “Gudrā Latvija” tiek rīkota ar mērķi izglītot Latvijas vidējo un mazo uzņēmumu vadītājus par jaunākajiem IKT risinājumiem un mudināt viņus ieviest tos savos uzņēmumos, kā arī sniegt tam nepieciešamo informatīvo atbalstu.

Kampaņu organizē: Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija

Kampaņas partneri: Visma Enterprise, Baltijas Datoru akadēmija un SAP Latvia

Kampaņas atbalstītāji: Jumis Pro, SK ID solutions, Lursoft, Banqup, Tet

Spread the love

Pievienot komentāru