Uz Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju Erasmu+ programmā

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) šajā studiju semestrī ir ieradusies Erasmus+ apmaiņas studente no Stambulas Medeniyet universitātes (Turcija) Isila Kolakoglu. Akadēmijā viņa studēs Izglītības, valodu un dizaina fakultātē studiju programmā “Skolotājs” studiju modulis: “Valodu joma – angļu un vācu valodas skolotājs”.

Jauniete saka: “Man sapnis vienmēr bija muzicēt, bet Turcijā šī nodarbe ir maz apmaksāta, tāpēc vecāki man ieteica mācīties par skolotāju. Mūsu valstī šī profesija ir prestiža un augsti atalgota. Es nenožēloju, ka izvēlējos tieši šo profesiju. Uzskatu, ka nākotnē tas ļaus apvienot manus talantus, es varēšu vairāk radošuma sniegt saviem audzēkņiem”.

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijai Erasmus+ programmas ietvaros ir gandarījums uzņemt talantīgus un atvērtus jauniešus. Isila stāsta: “Erasmus+ programmai pieteicos, lai mainītu domas, papildinātu pieredzi. Rēzekni izvēlējos nejauši, bet esmu ļoti priecīga, ka ierados tieši šeit. Studēšu RTA vienu semestri. Ceļš no tālās Stambulas man likās diezgan vienkāršs, jo pāris reizes biju devusies uz ārzemēm. Runājot par ierašanos Latvijā, Stambula radikāli atšķiras no Rēzeknes un Latvijas kopumā. Stambulā ir daudz kaķu, citādi paradumu luksaforu izmantošanā”.

Isila atklāj savu plašo hobiju klāstu. Brīvajā laikā nodarbojas ar sportu, skrien, labprāt spēlē galda tenisu, dzied, spēlē tādus mūzikas instrumentus kā: ukulele, flauta, ģitāra un klavieres. Turcijā Isila bija daļa no teātra komandas, kas deva viņai iespēju filmēties dažādās reklāmas kampaņās. Jaunietes sirdslieta ir dziedāšana. “Pirms došanās uz Latviju, es uzzināju, ka latvieši ir dziedoša tauta, šī iemesla dēļ es arī pieteicos dalībai RTA korī “Sonitum””, smaidot nosaka Erasmus+ programmas studente.

Jauniete atklāj, ka ar nepacietību gaida, kad uzsāks studiju procesu, iepazīs kursa biedrus. “Šī nepilnā nedēļa, ko esmu pavadījusi Rēzeknē, man ir bijusi piepildīta, esmu iepazinusi pilsētu, tās izklaižu piedāvājumu, kā arī sapratu to, ka vēlos mācīties latviešu valodu. Akadēmijas bibliotēkā izņēmu grāmatu ar nosaukumu “Latvian in three months”. Tad nu redzēsim, vai spēšu apgūt latviešu valodu trīs mēnešos,” pārdomās dalās Isila.

Vēlam lietderīgu laiku Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, kā arī gūt pozitīvu priekšstatu par Latgali un Latviju!

Spread the love

Pievienot komentāru