Mariupoles pilsētas padome: Krievijas armija sākusi izmantot mobilo krematoriju, lai slēptu kara noziegumu pēdas

Izpostītā Mariupole

Ar baisu paziņojumu klajā nākusi Mariupoles pilsētas padome, kuras pārstāvji paziņojuši – Krievijas armija aplenktajā pilsētā sākusi izmantot mobilo krematoriju, lai slēptu pastrādātos kara noziegumus.  

 

Pēc padomes teiktā, Krievijas armijas speciālās brigādes savāc un sadedzina nogalināto iedzīvotāju līķus. Desmitiem tūkstošu civiliedzīvotāju varētu būt nogalināti Mariupolē, tā piebilda.

Krematorijs sākts izmantot pēc tam, kad atklājās baisās  zvērības Kijevas piepilsētā Bučā, kas liek domāt, ka Krievijas armija to sākusi darīt, lai slēptu pēdas pēc pasaules stingrās reakcijas un nosodījuma.

“Mariupoles traģēdijas apmērus pasaule nav pieredzējusi kopš nacistu koncentrācijas nometņu laikiem,” sacīja mērs Vadims Boičenko. Viņš piebilda, ka krievi “visu mūsu pilsētu pārvērtuši par nāves nometni”.

Lasi arī: Vācijas prezidents pirmoreiz atzīst savas kļūdas attiecībā par pagātnes politiku pret Krieviju

Jāatgādina, ka informācija par mobilajām krematorijām Krievijas armijas rīcībā parādījās uzreiz pēc Krievijas invāzijas Ukrainā. Tiesa toreiz tika uzskatīts, ka tie tiks izmantoti lai slēptu Krievijas armijas zaudējumus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un noskatītos VIDEO

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru