“Ne visi darbinieki apzinās, cik viņi izmaksā darba devējam,” Uzņēmējs atklāj, kam būtu jāmainās, lai varētu maksāt lielākas algas

Ar interesantu  viedokli klajā nācis slavenais  uzņēmējs, šefpavārs un restorāna īpašnieks Lauris Aleksejevs, kurš izteicies par cilvēku biežu neapzināšanos, cik lielas ir katra darbinieka izmaksas. 

 

“Ja mēs saliekam visus nodokļus vienā maisā, tad skaidrs, ka ātrās ēdināšanas uzņēmumiem šie darbaspēka nodokļi, iemaksas ir daudz mazākas, jo mazāk darbinieku, mazāk jāstrādā,” TV24 raidījumā “Finanšu un nodokļu labirinti” komentāru sniedz Lauris Aleksejevs, uzņēmējs, šefpavārs, restorāna īpašnieks, veselīgā uztura recepšu grāmatas autors.

Lasi arī: Neviena valsts to vairs nespēj! Dumpis nācis klajā ar skaļu paziņojumu par testēšanu un omikronu

Prece šādos uzņēmumos, iespējams, tiek iepirkta par augstāku cenu, bet to ir viegli apstrādāt.

Savukārt tur, kur strādā daudz cilvēku, tur ir roku darbs, veicot aprēķinus, noskaidrojām, ja samazinātos PVN iemaksas valsts kasē no sabiedriskās ēdināšanas, augtu konkurence, cilvēkiem varētu maksāt lielākas algas, man gribētos domāt, ka atdeve būtu labāka, mēs nezaudētu darbiniekus, kuri brauc peļņā,” Aleksejevs uzskata.

Viņš atzīstas, ka vēlas arī publiski pateikt vienu svarīgu lietu ne tikai ēdināšanas nozares pārstāvjiem un darbiniekiem.

“Daudzi cilvēki saka, ka viņi maksā nodokļus, bet jāatceras, ka tas viss gulstas uz darba devēja pleciem, darba devējs maksā un jāatzīst, ka ne visi apzinās, cik viņi darba devējam izmaksā,” restorāna īpašnieks domā.

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru