No likteņa neizbēgsi: 15 visizplatītākie cilvēku nāves iemesli. Cilvēka dzīve ir ļoti trausla lieta

7. Pašnāvība

Pēc statistikas, uz planētas kāds sev atņem dzīvību ik pēc 40 sekundēm. Varat saskaitīt, cik pašnāvības gada laikā tiek izdarītas. Iespējas, ka galvā radīsies doma atņemt sev dzīvību ir 1 pret 121.

6. Ceļu satiksmes negadījums

Katru gadu ceļa avārijās visā pasaulē bojā iet 1,25 miljons cilvēku. Gandrīs puse no ceļu satiksmes negadījuma upuriem ir motociklisti un gājēji. Krievijā ceļu drošības līmenis ir vienāds ar Tadžikistānu un Armēniju. Iespēja iet bojā ceļu satiksmes negadījumā ir 1 pret 80.

5. Trauma

Trauma ir iemesls, kāpēc 30 miljons reizes cilvēki vērsušies neatliekamās palīdzības dienestā visās pasaules valstīs gada laikā. Lielākā daļa no tām, saprotams, nenoved pie letāla iznākuma, bet izredzes, ka nāvi izraisīs tieši trauma (ātra vai ar laiku), vienalga ir ļoti augsta – 1 pret 36.

4. Insults

Krasi galvas smadzeņu asinsrites traucējumi atklāj visizplatītāko bioloģisko sirds apstāšanās iemeslu sarakstu. Izredzes nepārdzīvot insultu ir 1 pret 23.

3. Vēzis

Kamēr neatradīs veidu, kā ārstēt vēzi, šī nelaime paliks vien no galvenajiem draudiem cilvēkam. Mūsdienās ļaundabīgie audzēji kapā paņem 14 procentus cilvēku, tas ir, iespēja ir 1 pret7.

2. Sirds slimības

Biežāk par vēzi nāve paņem tikai sirds un asinvadu slimniekus, kas, vispār jau nav nekāds pārsteigums. Iespēja nomirt no problēmām ar veselību – 1 pret 5.

1. Heiflika ierobežojums

Pat, ja cilvēks izvairās no slimībām un nelaimes gadījumiem, viņa šūnas ar laiku pārstās dalīties, izjuks un rezultātā nomirs. Šī parādība ir zināma kā Heiflika ierobežojums. Pētījumi liecina, ka mūsdienās maksimālais dzīves ilgums ir aptuveni 125 gadi. Iespēja nomirt no vecuma ir 1 pret 4.

avots: prikolno.cc

Spread the love

Pievienot komentāru