No likteņa neizbēgsi: 15 visizplatītākie cilvēku nāves iemesli. Cilvēka dzīve ir ļoti trausla lieta

Ir miljoniem iemeslu, kāpēc tā var pārtrūkt. Daži, saprotams, notiek ārkārtīgi reti, bet citi – no vienas vietas. Par tādiem arī parunāsim. Katram iemeslam, balstoties uz statistiku, ir dota aptuvena iespējamība, ka tas iestāsies vidusmēra Zemes iedzīvotājam.

15. Plūdi

Plūdi – tā, balstoties uz upuru skaita, ir visbriesmīgākā stihija. Bieži vien plūdu laikā iet bojā veci cilvēki un bērni, kuri nevar par sevi parūpēties. Iespēja kļūt par plūdu upuri ir aptuveni 1 pret 30 000.

14. Aviokatastrofa

Lidmašīna, lai cik paradoksāli tas arī nebūtu, tiek uzskatīta par gandrīz visdrošāko transporta veidu. Lidmašīnu avārijas vienmēr ir dzirdamas, tāpēc var likties, ka tas tā nav. Tomēr, ja traģēdija notiek, tad, kā likums, nomirst uzreiz daudz cilvēku. Iespēja iet bojā aviokatastrofā ir 1 pret 20 000.

13. Noslīkšana

Pēc Vispasaules veslības aprūpes datiem, katru gadu pasaulē noslīkst vairāk kā trīssimts tūkstoši cilvēku. Tas, starp citu, ir visizplatītākais bojāejas iemesls tiem, kuri ir apmaldījušies mežā. Iespējas noslīkt ir 1 pret 8900.

12. Elektriskās strāvas trieciens

Visbiežāk tas notiek ražošanā, ievērojami retāk – kad nekvalificēts cilvēks ķeras klāt elektroinstalācijām. Šeit ietilpst arī zibens trieciens. Iespēja tikt nogalinātam ar elektrisko strāvu – 1 pret 5000.

11. Velosipēda avārija

Velosipēdists, kas brauc pa automobiļu joslu, turklāt lielā ātrumā, ir ļoti ievainojams. Jo īpaši tajās valstīs, kur ir maz velosipēdiem paredzētu joslu. Kā Krievijā, piemēram. Izredzes – 1 pret 4700.

10. Dabas katastrofas

Šeit ietilpst visas dabas parādības, kuru ietekmi cilvēks praktiski nav spējīgs kontrolēt. Bez jau minētajiem plūdiem, tās ir zemestrīces, vētras, tornado, vulkāna izvirdumi un tā tālāk. Iespēja kļūt par dabas katastrofas upuri ir 1 pret 3300.

9. Ugunsgrēks

Ugunsgrēka laikā slēgtā telpā vismaz 70 procentos gadījumu nāve iestājas tāpēc, ka notiek saindēšanās ar oglekļa monoksīda gāzi, un nevis apdegumu dēļ. Tā vai citādi, iespēja iet bojā ugunsgrēkā ir 1 pret 1100.

8. Šāviens

Par laimi, bruņoti konflikti mūsdienās nav lokāla rakstura. Citādi šis iemesls reitingā atrastos daudz augstākā vietā. Visaugstākais risks saņemt lodi novērots ASV, Gvatemalā, Brazīlijā un Dienvidāfrikā. Bet kopā pasaulē iespējas ir 1 pret 325.

Šķir nākošo lapu un uzzinu populārāko nāves iestāšanās iemeslu

Spread the love

Pievienot komentāru