Nurmižos notiks brīvdabas festivāls “Būt DABĀ”

Siguldas novadā, Nurmižu “Bedrītēs”, kultūrtelpā DABĀ, 26. un 27.augustā no 10.00 līdz 18.00 notiks labsajūtas brīvdabas festivāls “Būt DABĀ” visām paaudzēm, kur, radoši un aktīvi darbojoties, būs iespēja rast mieru un harmoniju, sakārtot un nomierināt savu iekšējo pasauli, esot īpašā mijiedarbībā ar dabu.

Festivāla programmā piedāvātas daudzpusīgas un izzinošas aktivitātes, iespēja iepazīt Nurmižu muižas vēsturi un kopīgi pavadīt laiku, baudot atpūtu zaļumos. Festivālu “Būt dabā” papildinās arī kamermūzikas koncertprogramma “Tuvāk zvaigznēm”, kas norisināsies trīs vakarus pēc kārtas 26., 27., 28.augustā, un tajā piedalīsies mūziķi no Latvijas, Vācijas, Spānijas un Indonēzijas.

Festivāla programmā:

– mandalu veidošanas darbnīca,

– iežu apgleznošanas klase “Akmeņi ir sastingušas zvaigznes”,

– citādā mūzikas instrumentu radīšanas darbnīca,

– orientēšanās labirints,

– pārgājieni “Iepazīt Nurmižu floru dabā un digitālajos rīkos”,

– izstāde-joku tirgus “Akmeņi latvieša sadzīvē”,

– izstāde “Nurmižu muižas vēsture”,

– fotoinstalācijas DABĀ.

Atvērt savu talantu mandalu radīšanā no dabas materiāliem palīdzēs jogas pasniedzēja Daina Liepiņa, ļaujot doties nebijušā dvēseles ceļojumā. Dainas stāsts par šo procesu atklāj festivāla būtību: “Mandalas radīšana ir meditatīvs, ikdienas dzīvē īstenojams iekšējās dziedināšanas paņēmiens. Ikreiz, kad uzzīmējam mandalu, mēs ieaicinam savā dzīvē mazliet vairāk harmonijas. Dzīvē, dabā mums visapkārt ir daudz apļu. Diennakts cikls, dzīves cikls, saule, zieds, monēta. Katrā no tiem ir centrs, kuru redzam vai intuitīvi nojaušam. Arī mūsos ir tāds centrs un mandalu radīšanas process ir ceļojums uz savu centru vai ārā no tā, pasaulē.” Iežu apgleznošanas smalkumus izrādīs un izstādi – joku tirgu vadīs māksliniece un mākslas pedagoģe Vaira Lejniece. Kā lieliem, tā maziem festivāla dalībniekiem būs iespēja veidot citādus mūzikas instrumentus no dabas materiāliem, izmantojot iespēju arī pašiem radīt mūziku. Savukārt sportiski noskaņotos festivāla dalībniekus gaidīs Orientēšanās labirints – aizraujoša spēle ar sacensību elementiem, kur ierobežotā laukumā ikviens varēs izmēģināt savas prasmes orientēties telpā, atrodot kontrolpunktus, pilnīgā drošībā izvairoties no nomaldīšanās iespējas. Labirintā doties iedrošinās sporta kluba “Siguldas Takas” dalībnieki.

Nurmižu apkārtne ir fantastiski skaista, kas tā vien aicina izmantot iespēju doties izzinošā pārgājienā līdz pat Gaujai, saudzīgi iepazīstot tuvējo floru. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi viedierīci, lai noskenētu piedāvātā pārgājiena maršruta karti un dabā veiktu Kokošanas, Augošanas un Sēņošanas uzdevumus. Festivāla dalībnieku ēdināšana atstāta katra paša ziņā, aicinot līdzi ņemt uzkodas, pusdienas un termosus ar sev tīkamu dzērienu, lai tās baudītu “pie dabas krūts”. Skaistie un mierpilnie mirkļi būs katram pašam jāiemūžina, lai kādā drēgnā un pelēkā rudens dienā ar fotogrāfijas un atmiņas palīdzību sevi atgrieztu dabas mierā, harmonijā, mīlestībā un mūzikā. Šim nolūkam būs sagatavotas fotoinstalācijas DABĀ, kuras nepamanīt nebūs iespējams. Festivāla darbnīcas būs pieejamas ikvienam, tajās iesaistīsies arī biedrības “Cerību spārni” bērni un jaunieši ar invaliditāti, Latvijas Bērnu un jauniešu diabēta biedrības dalībnieki u.c.

Dalība festivālā “Būt DABĀ” ir bez maksas, savukārt biļetes uz vakara kamermūzikas koncertprogrammas “Tuvāk zvaigznēm” koncertiem iegādājamas “Biļešu Paradīzes kasēs” vai uz vietas Nurmižos. Pasākums tiek īstenots ar Siguldas novada pašvaldības un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. Vairāk informācijas par norisēm pa tālr. 29494151.

 

Spread the love

Pievienot komentāru