Padomju laiku nabadzības pazīmes jūsu mājās

Lietas, kas aptītas ar zilu izolentu.

Ja jums mājās ir kaut viena lieta, kas “saremontēta” ar zilo izolentu – nesiet to uz miskasti tūlīt pat. Tas izskatās šausmīgi. Ar izolentu notītas čības es neredzēju pat nabadzīgajā Afganistāna. PSRS, kur visus gadus pastāvēja virtuves piederumu deficīts, likās normāli aptīt ar izolentu nokritušu naža spalu, taču tagad, kad virtuves piederumi pārdodas visur un maksā kapeikas, tas izskatās briesmīgi un nemaz nedara godu saimniekam.

Kastes ar krāmiem un sarūsējušām naglām tualetē.

Padomju paneļu mājās ir skapītis tualetē, kurā daudzi joprojām glabā visvisādus krāmus no PSRS laikiem – galvenokārt, sarūsējušas naglas, velosipēdu riteņu kameru gabaliņus, sarūsējušas saspraudes, tajā laikā ražotas skrūves, alumīnija stieples gabalus, koka diegu spolītes, vīna korķus, dīvainas izcelsmes metāla lodītes un1986. -1989. gada žurnāla “Dzīve un Zinātne” eksemplārus.

Visus šos krāmus sen ir laiks izmest, ja negribiet savu ciemiņu acīs izskatīties kā lupatlaši – vācēji. Jā, un labāk vienreiz nožēlot, ka pa rokai nav vajadzīgās skrūve un aiziet uz veikalu un nopirkt jaunu, nekā 30 gadus skatīties uz šiem krāmiem.

Trīs litru burkas antresolos.

Daudzas ģimenes vairs nenodarbojas ar augļu un dārzeņu konservēšanu, taču pēc veca paraduma joprojām krāj plauktos burkas. Skumīgās trīslitru burku rindas var pat glabāties mūsdienīgo skapju augšējos plauktos un tas izskatās dīvaini. Ja jūs nenodarbojaties ar konservēšanu – nekavējoties izmetiet visas šīs burkas, jo tās tikai aizņem vietu.

Atkritumi uz balkona.

Padomju laikos bija ierasts aizkrāmēt balkonus ar visādiem krāmiem, sākot no riteņa salauztā rāmja, vecām jakām līdz salauztām slēpēm. Ja jums uz balkona joprojām turpina atrasties krāmi – tie ir jāizmet miskastē. Mūsdienās ir ļoti nepiedienīgi, ja jums ir aizkrauts balkons vai lodžija.

Paklājs pie sienas.

Un pēdējais, laikam jau pati uzskatāmākā padomijas nabadzības pazīme – paklājs mājās pie sienas. Paklājs ar savu izskatu vien pārvērš jebkuru interjeru padomijas bezgaumībā, tajā pat laikā neveicot nekādas funkcijās, kā tikai putekļu uzkrāšanu. Ja jums mājās joprojām ir pie sienas tepiķis – ātri to sarullējiet un izmetiet.

avots: prikolno.cc

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">zuze.</cite>

    arī tagad paklājs ir lielākaa bagātiba dzivoklī

  • <cite class="fn">ilze</cite>

    Tas tējas sēnes dzēriens ir daudzkārt veselīgāks nekā jebkurš šodien veikalā nopērkamais.Tieši dēļ derīgajām īpašībām to arī daudzās mājās ieviesa,ne jau dēļ nabadzības,tas pirmkārt.
    Paklājus pie sienas nevienās latviešu mājās neviens nekad nav kāris,tas otrkārt.
    Treškārt,tāds žurnāla nosaukums arī pie mums nekad nav ticis izdots,,tas ir Krievijá izdotais NAUKA I ŽIZŅ..

  • <cite class="fn">liga</cite>

    vecas servīzes nav jāmet laukā, bet gan jāledojas, ka tāda vēl saglabājusies. man patīk dažādas vecas un skaistas lietas, nezinu vai tas uzreiz norāda, ka esmu nabadzīga vai bomze un man nav kauns, ja tāda man ir. no pagātnes ir jāmācās nevis tā jānicina. tajos laikos cilvēki gāja cauri briesmīgiem 2 kariem un ticiet man, viņi nedomāja par tādām lietām par kurām mēs domājam tagadējos laikos.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Nu jā… gandrīz viss atbilst patiesībai:)bet tas paklājs pie sienas ir kronis visam:)!

  • <cite class="fn">usne</cite>

    Tipiska Krievijas tēma aratsēgas vārdiem ‘BAGĀTĪABA’un “NABADZĪBA” jeb citiem vārdiem sakot “iz grjazi v knjazi” Latvija un Krievija kardināli atšķiras gan mentāli , gan ar savu gaumi. Viss tas, kas redzams attēlos, Latvijai nebija raksturīgs.Tā ir tipiska krievmode.Un tagad tie, kuru vecāki nāk no dziļiem Krievzemes laukiem, līdzi nesot savu genofondu un gaumi, gudri spriedelēs, kas izskatās bagāti un kas- nabagi.”

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Pilnigi nekompetents cilveks sito sudu sarakstijis…un tepikiem pie sienas bija gan funkcionalitaate, gan izskaidrojums…

    • <cite class="fn">Es</cite>

      Pilnīgas muļķības šeit sarakstītas. Padomju laikos tādus paklājus visiem pat nebija iespējams iegādāties, arī tādas greznas porcelāna servīzes bija tikai turīgāko mājās. Kas attiecas uz izolācijas lentas izmantošanu, aizkrāmētiem balkoniem, tad tas atkarīgs no katra cilvēka domāšanas un sapratnes par kārtības uzturēšanu. Arī tagad tas tāpat mēdz būt un tā jau tāpēc nav nabadzības pazīme, bet gan ārprātīgs slinkums. Skrūvītēm un tukšajām burkām arī atradās savi skapīši, kur paglabāt līdz vajadzībai, tieši tāpat kā tagad. Nevajag jaukt nabadzību ar slinkumu un nesaimnieciskumu, vai nu tajos laikos, vai tagad. Starp citu, tējas sēne bija un ir veseļiga arī tagad, kāds tur sakars ar nabadzību?!

  • <cite class="fn">Dina</cite>

    Cik primitīva domāšana. Seni trauki ir vēsturiska vērtība.
    Un nstikla burkas būu jālieto atkārtoti un patiešām jāsāla tajos gurķi.
    Patērētāju kultūru veicinošs raksts.

  • <cite class="fn">eko</cite>

    To raksta cilvēks, kurš no mājas dzīves neko nesaprot,. Un no PSRS laikiem vispār ir profāns.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Raksta autoru vajag sarullēt un izmest.

Pievienot komentāru