Padomju laiku nabadzības pazīmes jūsu mājās

Atcerieties, ja jūs negribiet citu acīs izskatīties šausmīgs nabags, tad ir jāatbrīvojas no visām šīm lietām un paradumiem.

Pats interesantākais – cilvēks var būt arī pietiekoši turīgs, taču nez kādu iemeslu dēļ( vai pieradums, vai vēl kas)turpina izmantot šīs lietas. Kāpēc tā notiek – man liels noslēpums. Vai nu ieradums, vai vēl kas.

Atcerieties, ja jūs negribiet citu acīs izskatīties šausmīgs nabags, tad steidzīgi ir jāatbrīvojas no visām šīm lietām un paradumiem.

Tējas sēne uz virtuves galda.

Šausmīga lieta, parādījusies vēl PSRS un kaut kur vēl tiek izmantota. Tiem, kas nezina, kas tas tāds ir, īsumā pastāstīšu – trīs litru burkā, pārklātā ar nodzeltējušu marli tiek ielieta tēja un ielikta tā saucamā tējas sēne. Tā šai tējā skābst un beigās sanāk dzēriens – kaut kas līdzīgs kvasam. Vienreiz, vēl padomijas gados es šo dzērienu pagaršoju ( uzcienāja kaimiņi), taču kad ieraudzīju, kā tas top, dzeršanas kāre pārgāja – burka ar tējas sēni izskatās pa galam pretīgi un atgādina vai nu slimnīcas analīzes vai marinētas pankūkas, vai kādu saspirtotu Kuntskameras iemītnieku. Un jā, tā tur iekšā ir dzīva un ik pa laikam izdala gaisa burbulīšus.

Ja jūs joprojām, nez kādu iemeslu dēļ turpiniet izmantot tējas sēni – steidzami izmetiet to kopā ar burku no balkona, nebiedējiet savus ciemiņus.

Zilais sporta tērps un maikas – alkoholiķes.

Pārsteidzoši, bet daudzi joprojām mājās valkā zilo sporta tērpu no PSRS laikiem – kaut ko līdzīgu ražo vietējās šūšanas fabrikas. Ja negribiet izskatīties kā lupatlasis nekad tādu nepērciet – mūsdienās trikotāžas fabrikas ražo daudz skaistu, lētu un ērtu apģērbu.

Šeit arī var atzīmēt izstaipītās ” maikas – alkoholiķes” – PSRS tās valkāja tāpēc, ka maika ar lencēm bija vislētākā un vispieejamākā un no tiem laikiem šāda maika asociējas ar trūkumu. Starp citu, “Perestrojkas” laika filmās padomju alkoholiķi ( ņemsim kaut vai Brondukova varoņus) – visi staigāja tādās maikās.

Trauki apzeltīti ar puķītēm.

Ja jūsu mājās joprojām ir saglabājušās padomju servīzes ar zelta maliņu un puķu rakstu – nekavējoties metiet ārā. Vai arī nekad nelieciet tās galdā, ja atnāk ciemiņi – nedariet sev kaunu. Visi zina, ka šīs servīzes ir vēl no PSRS laikiem, kad tās tika pirktas tikai tāpēc, lai piepildītu skapjus un , visticamāk, pārvācoties uz jaunu dzīvesvietu jums tās atdeva vecāki – “ būs pirmajam laikam, taupiet naudu!” mūsdienās šādi trauki uz galda izskatās pagalam nabadzīgi.

Šķir nākošo lapu un uzzini no kādus ieradumus mēs vēl esam mantojuši no padomju laikiem

Spread the love

COMMENTS

  • <cite class="fn">zuze.</cite>

    arī tagad paklājs ir lielākaa bagātiba dzivoklī

  • <cite class="fn">ilze</cite>

    Tas tējas sēnes dzēriens ir daudzkārt veselīgāks nekā jebkurš šodien veikalā nopērkamais.Tieši dēļ derīgajām īpašībām to arī daudzās mājās ieviesa,ne jau dēļ nabadzības,tas pirmkārt.
    Paklājus pie sienas nevienās latviešu mājās neviens nekad nav kāris,tas otrkārt.
    Treškārt,tāds žurnāla nosaukums arī pie mums nekad nav ticis izdots,,tas ir Krievijá izdotais NAUKA I ŽIZŅ..

  • <cite class="fn">liga</cite>

    vecas servīzes nav jāmet laukā, bet gan jāledojas, ka tāda vēl saglabājusies. man patīk dažādas vecas un skaistas lietas, nezinu vai tas uzreiz norāda, ka esmu nabadzīga vai bomze un man nav kauns, ja tāda man ir. no pagātnes ir jāmācās nevis tā jānicina. tajos laikos cilvēki gāja cauri briesmīgiem 2 kariem un ticiet man, viņi nedomāja par tādām lietām par kurām mēs domājam tagadējos laikos.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Nu jā… gandrīz viss atbilst patiesībai:)bet tas paklājs pie sienas ir kronis visam:)!

  • <cite class="fn">usne</cite>

    Tipiska Krievijas tēma aratsēgas vārdiem ‘BAGĀTĪABA’un “NABADZĪBA” jeb citiem vārdiem sakot “iz grjazi v knjazi” Latvija un Krievija kardināli atšķiras gan mentāli , gan ar savu gaumi. Viss tas, kas redzams attēlos, Latvijai nebija raksturīgs.Tā ir tipiska krievmode.Un tagad tie, kuru vecāki nāk no dziļiem Krievzemes laukiem, līdzi nesot savu genofondu un gaumi, gudri spriedelēs, kas izskatās bagāti un kas- nabagi.”

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Pilnigi nekompetents cilveks sito sudu sarakstijis…un tepikiem pie sienas bija gan funkcionalitaate, gan izskaidrojums…

    • <cite class="fn">Es</cite>

      Pilnīgas muļķības šeit sarakstītas. Padomju laikos tādus paklājus visiem pat nebija iespējams iegādāties, arī tādas greznas porcelāna servīzes bija tikai turīgāko mājās. Kas attiecas uz izolācijas lentas izmantošanu, aizkrāmētiem balkoniem, tad tas atkarīgs no katra cilvēka domāšanas un sapratnes par kārtības uzturēšanu. Arī tagad tas tāpat mēdz būt un tā jau tāpēc nav nabadzības pazīme, bet gan ārprātīgs slinkums. Skrūvītēm un tukšajām burkām arī atradās savi skapīši, kur paglabāt līdz vajadzībai, tieši tāpat kā tagad. Nevajag jaukt nabadzību ar slinkumu un nesaimnieciskumu, vai nu tajos laikos, vai tagad. Starp citu, tējas sēne bija un ir veseļiga arī tagad, kāds tur sakars ar nabadzību?!

  • <cite class="fn">Dina</cite>

    Cik primitīva domāšana. Seni trauki ir vēsturiska vērtība.
    Un nstikla burkas būu jālieto atkārtoti un patiešām jāsāla tajos gurķi.
    Patērētāju kultūru veicinošs raksts.

  • <cite class="fn">eko</cite>

    To raksta cilvēks, kurš no mājas dzīves neko nesaprot,. Un no PSRS laikiem vispār ir profāns.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Raksta autoru vajag sarullēt un izmest.

Pievienot komentāru