Pasākumā aktualizēs jautājumus par cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā

Lai aktualizētu jautājumus par cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā, 25.augustā no plkst.14 Viesturdārzā, Rīgā norisināsies svētki “Ielūdz Kristers”, informē pasākuma organizatori.

Kā izceļ sociālā uzņēmuma “Faveo” vadītāja Ieva Rosne, pasākuma organizatori vēlas pievērst uzmanību tam, ka Latvijā ir vairāk nekā 30 000 cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem, kas liedz viņiem pilnvērtīgi piedalīties sabiedriskajā dzīvē un baudīt tādus pašus labumus kā citi cilvēki. Rīkojot svētkus, organizatori vēlas uzsvērt to, ka šie cilvēki katrs ir individualitāte un personība, un ir pelnījuši cieņpilnu dzīvi.

Svētkos būs iespēja sastapt daudz atbalstošu mākslinieku – mūziķus Daumantu Kalniņu un Kristīni Zadovsku, mākslinieku un Latvijas Mākslas akadēmijas rektoru Kristapu Zariņu, mīmu Pēteri Rimšu, čellu trio “Melo-M”, grupas “Mother of Pearl”, “Letti”, “Pacific K”, kā arī aktieri Vari Piņķi ar draugiem. Pasākumā piedalīsies aktieri Andris Keišs un Toms Benedikts, mūzikas žurnālists un dīdžejs Uldis Rudaks, un daudzi citi.

Radošajās darbnīcās kopā ar jauniešiem darbosies gleznotājas Gita Šmite un Signe Vanadziņa, bet T-krekli tiks apgleznoti kopā ar tekstilmākslinieci Jutu Treiju. Par svētku atmosfēru rūpēsies pasākuma vadītāja Vita Baļčunaite.

Spread the love

Pievienot komentāru