“Civinity”: Monopoluzņēmumiem būtu jābūt pretimnākošākiem iedzīvotājiem

Šī brīža situācijā valdībai būtu jāizskata un jāpieņem atbilstoši lēmumi, kas labāk regulētu monopoluzņēmumu prasības līgumsaistību izpildē un lai monopoluzņēmumi būtu pretimnākošāki iedzīvotājiem šajā visiem tik finansiāli sarežģītajā situācijā,  pavēstīja namu apsimniekošanas uzņēmumu “Civinity” grupas Dzīvojamo ēku pārvaldīšanas nodaļas vadītājs Gatis Roze.

Viņš norāda, ka “Civinity” aktīvi strādā ar parādniekiem un katras mājas situāciju izskata atsevišķi un piedāvā risinājumus katrai situācijai individuāli. Šī brīža ģeopolistiskā situācija pasaulē un ekonomiskā situācija Latvijā un pasaulē tomēr ir atstājusi nopietnu iespaidu uz mājsaimniecību maksātspēju un daudziem kļūst arvien grūtāk segt ikdienas izdevumus.

Tai pašā laikā, uzsver Roze, komunālo pakalpojumu sniedzēji, īpaši, tie, kuriem tirgū ir monopola stāvoklis, nekādā veidā nav gatavi mainīt savu nostāju ne pret maksājumu kārtību, ne pret parādniekiem, ne termiņiem, ne soda naudu aprēķiniem.

Roze norāda, ka cilvēkiem būs arvien grūtāk veikt maksājumus un komunālo pakalpojumu izmaksas šajā ziemā pagaidām nav vēl paredzamas. “Civinity” saņem informāciju par tarifu pieaugumu visiem komunālajiem pakalpojumiem.

Roze uzsver, ka šī krīze jau atkal izgaismo neizdarītu mājasdarbu, proti, tiešie maksājumi komunālo pakalpojumu sniedzējiem.

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums paredz šādu iespēju iedzīvotājiem norēķināties “pa tiešo” ar pakalpojuma sniedzēju, tomēr praksē redzams, ka šādu iespēju izvēlējies tik retais. Roze skaidro, ka par iemeslu tam ir gan sarežģītais process tiešo maksājumu ieviešanai, gan arī augstā maksa par rēķinu apkalpošanu no katra pakalpojuma sniedzēja.

“Civinity” uzskata, ka jau sen bija laiks sakārtot šo jautājumu un radīt labvēlīgākus nosacījumu tiešo norēķinu ieviešanai praksē. Piemēram, Jūrmalā tiešie norēķini par siltumenerģiju pastāv jau gadiem un ikviens dzīvokļa īpašnieks, kas veicis norēķinus par pakalpojumu, var justies drošs, ka pakalpojumu saņems, kaut arī kaimiņš savus maksājumus nav veicis.

“Civinity” ir viena no lielākajām ēku uzturēšanas un inženiertehnisko risinājumu grupām Baltijā. Uzņēmumu grupa apvieno vairāk nekā 20 uzņēmumus, kas pārrauga vairāk nekā 10 miljonus kvadrātmetru dzīvojamās un komerciālās ēkas un dažādās Eiropas pilsētās ir uzstādījuši vairākus tūkstošus inženiertehnisko sistēmu. “Civinity” ir 1500 darbinieku Latvijā, Lietuvā un Lielbritānijā.

“Civinity” grupa Latvijā pārvalda namu apsaimniekošanas, administrēšanas un uzturēšanas uzņēmumus Rīgā un Jūrmalā, kurā ietilpst AS “Civinity mājas”, SIA “CS apkope” SIA “Viens rēķins”, SIA “ALG Cleaning”, SIA “VBS serviss”, SIA “Pilsētas lifti” SIA “CS Komercserviss”, SIA “Civinity mājas Jūrmala” un SIA “Labo namu aģentūra”.

Spread the love

Pievienot komentāru