Pieklājīgā sieviete vairāk kā gadu dzīvo Tualetē, iemesls ir tik tiešām ļoti bēdīgs

46 gadus vecā Kārena Valisa, kura piespiedu kārtā kļuva par bezpajumtnieci, vairāk nekā gadu nodzīvoja sabiedriskajā tualetē pēc tam, kad viņai uzbruka trepju telpā.

“Tur es jutos droši un varēju apmazgāties,” Kārena saka. Agrāk viņa gulējusi kāpņu telpās, bet kādu nakti cietusi no uzbrukuma, pēc kā pārcēlusies uz sabiedrisko tualeti.

Tualete, kurā mita Kārena.

46 gadus vecā sieviete runājusi par savu pieredzi parlamentārajā sanāksmē, kurā tika apspriests, kā novērst to, ka no cietuma iznākušie kļūst par bezpajumtniekiem.

“Palikt bez pajumtes var jebkurš. Tu esi tikai pāris algas čeku attālumā no tā, lai paliktu uz ielas.”

Kārena stāsta, ka viņai ir paveicies, jo citiem no cietuma iznākušajiem vai vienkārši bez pajumties palikušajiem ārkārtīgi trūkst valdības un līdzcilvēku atbalsta.

Viņa stāsta: “Es tagad esmu ārkārtīgi tālu no stāvokļa, kādā atrados. Tad es nebūtu spējusi iztēloties, ka kādreiz tikšu tik tālu. Es nebūtu spējusi iztēloties pat nelielu daļu no tā.  Šobrīd mana dzīve ir lieliska, bet ne visi saņem atbalstu. Ir vajadzīga labāka sistēma, kā palīdzēt bezpajumtniekiem tikt uz kājām. Tās ir īstas cilvēciskas būtnes, kurām izmisīgi nepieciešama palīdzība.”

Kārena šobrīd strādā labdarības organizācijā Emmaus, kura palīdzēja viņai nostāties uz kājām.

Organizācijas Emmaus runas pārstāvis izteicies: “Visbiežāk cilvēki, dzirdot vārdu “bezpajumtnieks” iedomājas kādu, kurš guļ kāpņu telpā vai parkā uz soliņa, taču ir arī daudz cilvēku, kuri paliek pie draugiem vai nodarbojas ar tā saukto “dīvānu sērfošanu”.”

Avots: mirror.co.uk

Spread the love

Pievienot komentāru