POLICIJA: Ja tu izmanto Facebook, tad tev jāzina par šo afēru! Izplatās ar katru minūti!

Vot, nelieši! 

Lasi vēl: Uzzini, kā pēc strīda salabt ar katru zodiaka zīmju pārstāvi

Noziedznieku skaits interneta vidē ar katru brīdi palielinās. Vietnē ”facebook” ir vairāk kā 2 miljardi lietotāju, tādēļ noziedznieki ir sākuši uzdarboties arī šeit. Pats sliktākais ir tas, ka šīs afēra kļuvusi populāra visā sociālajā tīklā!

Šoreiz ir svarīgi ņemt vērā: Policija brīdina, ka šie afēristi zog tūkstošiem cilvēku datus un viegli iekļūst viņu profilos.

Lūk, kā viss notiek:

Tev atnāk uz pastkastīti vēstule no it kā Facebook`a. Noziedznieki atsūta tev linku it kā uz kādu lappusīti, kur prasa ievadīt lietotājvārdu un paroli. Nekādā gadījumā neievadi!

Šādi izskatās tā vēstulīte:

Ja tu ierakstīji savus datus, tad lamatas ir izdevušās!

Atceries, ka nekur neprasa paroli ierakstīt atkārtoti! Nemaz nedari to! Ja tev atnākusi šāda vēstule, tad tev vajadzētu personīgi aizsūtīt to Facebook administrācijai. Lai arī cilvēki tiek brīdināti, tie tik un tā uzķerās uz šādām māņu vēstulēm.

Ierakstot savus datus tu vari tikt ar vairākiem veidiem apkrāpts.

  • Tev atvēries pornogrāfiska rakstura saite, kuru tu nekādi nevarēsi aizvērt;
  • Sliktākais variants – caur tavu profilu taviem draugiem tikst nosūtītas vēstules ar vīrusa linku, kuri viegli var nozagt bankas datus.

Pārkāpumi ir atkarīgi no noziedznieku fantāzijas.

Lūdzu, parādiet šo rakstu saviem draugiem! Iespējams tieši šī informācija palīdzēs visiem saglabāt savus datus. Atceries – ja tavs draugs nosūtījis tev dīvainu saiti, tad NEVER VAĻĀ!!

Spread the love

Pievienot komentāru