Portāls: Latvijas mediju uzraugi ar politisku pieredzi – ierasta prakse

Mediju un to uzrauga neatkarība Latvijā ir aktuāla un jūtīga tēma. Viens no nosacījumiem ir politiska neitralitāte, ko ņem vērā arī pašreiz notiekošaja Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) jauno locekļu izraudzīšanās procesā, vēsta ziņu portāls Latvijas Avīze (LA).

Ziņu portālā žurnāliste Lelde Veinberga norāda, ka starp desmit kandidātiem uz 3 no 4 vietām padomē kandidē arī SIA NT Piedzīvojumi valdes loceklis, bijušais Latvijas Radio skaņu inženieris Andis Plakans, kurš vēl pērn vasara kandidēja pašvaldību vēlēšanās no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) saraksta. Vai mediju uzrauga padomē var būt persona ar politisku pieredzi?

Pats A. Plakans uzsver, ka ir neitrāls un nevienu politisko spēku vai tā uzskatus nepārstāv. NEPLP locekļa kandidāts uzskata, ka pašvaldību vēlēšanas nav politiskas, bet gan saimnieciskas. Tajās piedalījies ar savu domubiedru grupu, lai uzlabotu dzīvi savā dzimtajā novadā – Cēsu pusē – un nekā citādāk, kā piedaloties vēlēšanās, to izdarīt nevarot. JKP izvēlējies, jo uzskatījis par progresīvi spēku, taču vēlēšanu rezultāti vietu Smiltenes novada pašvaldībā nav nesuši, teikts LA.

A. Plakanu uz NEPLP locekļa amata konkursu virzījuši tehnisko darbinieku pārstāvji un kā konkursam pieteicies, tā no JKP ir izstājies. «Neviens politisks paziņojums no manis nav nācis. Tāpat stājoties partijā tu nevienu nepazinu,» LA norāda A. Plakans. Kandidējot uz NEPLP locekļu amatu, A. Plakanamērķis ir risināt tehniskos jautājumus nevis iesaistīties mediju satura veidošanā: «Atbalstu vārda brīvību, taču mana joma nav žurnālistika.» Kļūstot par NEPLP locekli, cer uzlabot tieši tehniskās lietas un veicināt medijpratību.

Mediju eksperte un bijusī NEPLP locekle Gunta Līdaka norāda, ka lai gan sabiedrība ir aicināta būt politiski aktīva, mediju vidē šī ir īpaši jūtīga tēma un tas var radīt aizdomas, īpaši, ja politiskā piederība bijusi vien pēdējo gadu laikā.

Vairāk lasiet: šeit.

Spread the love

Pievienot komentāru