Raidījums atklāj svarīgus jaunumus visiem, kuri potējušies ar Janssen vakcīnu

“Janssen” reģistrēta kā vienas devas vakcīna pret Covid-19, kuru tieši šī iemesla dēļ daudzi izvēlējās. Tagad saistībā ar šo raidījums atklāj daudziem nepatīkamus jaunumus. 

Tagad nāk klajā informācija, ka ilgstošai aizsardzībai vajadzīga papildu deva, turklāt ātrāk nekā citu ražotāju potēm.

Pretējā gadījumā vakcinācijas aptvere var izrādīties ilūzija patiesai aizsardzībai. Latvijā jau ir gandrīz 90 tūkstoši cilvēku, kuriem šī papildu pote būtu vajadzīga, bet nav veikta, noskaidrojis LTV raidījums “de facto”.

Vajadzīga papildu pote

Oficiāls apstiprinājums, ka papildu poti vajadzētu, nāca oktobra vidū. Tobrīd Imunizācijas valsts padome ieteica visiem, kas saņēmuši “Janssen” vakcīnu un kuriem kopš vakcinācijas brīža jau pagājuši divi mēneši, tomēr vakcinēties ar vēl vienu poti – vislabāk ar “Moderna” vai “Pfizer” vakcīnām. Pētījumi bija parādījuši – noturīga aizsardzība pret Covid-19 pēc “Janssen” ir divus, trīs mēnešus.

Uz to brīdi tā ir ļoti laba metode, kā cilvēkus glābt. Bet, ja mēs skatāmies ilgtermiņā, un mums nav diez ko labi veicies ātri tikt galā ar pandēmiju, īpaši arī Latvijā.

Jau gads tūlīt būs, un nemaz tas nebeigsies. Vēl vismaz pusgads priekšā. Ja mums ir vajadzīga pusotru gadu ilga aizsardzība, tad ar vienu devu nepietiek,” skaidroja Imunizācijas valsts padomes vadītāja Dace Zavadska.

Lasi arī: Šajos gados dzimušajiem pēc austrumu horoskopa 2022. jaunais Tīģera gads dos spēku un iespējas lieliem panākumiem

Turklāt atšķirībā no citu ražotāju vakcīnām, kurām Latvijas eksperti balstvakcināciju pirmām kārtām iesaka riska grupās, “Janssen” gadījumā aicinājums attiecas uz visiem neatkarīgi no vecuma vai veselības stāvokļa. “Ja nebūs fonā nopietnas saslimšanas, šis cilvēks, protams, nenomirs un, visticamāk, intensīvā terapijā arī nenonāks.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru