Sēru vēsts: Mūžībā devies labi zināms kinorežisors, kura vadībā tapušas daudzas izcilas filmas

Šodien medijos izplatījusies sēru vēsts par slavenā kinorežisora nāvi, kura vadībā savulaik tapušas daudzas izcilas filmas.

Sanktpēterburgā 72 gadu vecumā mūžībā devies godalgotais krievu kinorežisors Aleksandrs Rogožkins, kura pazīstamāko darbu vidū ir tādas kinolentes kā “Nacionālo medību īpatnības” un “Dzeguze”, svētdien pavēstīja kinostudijas “Ļenfiļm” preses dienests.

“Diemžēl vakar, 23.oktobrī, pēc ilgas slimības Aleksandrs Rogožkins nomira” ziņu aģentūrai “Interfax” sacīja studijas pārstāvis.

Pagaidām nav informācijas par to, kur notiks atvadīšanās no režisora un viņa bēres, piebilda aģentūras sarunbiedrs.

Lasi arī: CNN nosaucis piecas skaistākās vietas Eiropā – sarakstā iekļauta arī vieta no Latvijas

Kino un televīzijas darbu vidū, kas tapuši Rogožkina vadībā, ir filmas “Sardze”, “Čekists”, “Nacionālās makšķerēšanas īpatnības” un seriāls “Sasisto lukturu ielas”.

Vairāki Rogožkina darbi godalgoti kā Krievijā, tā ārzemēs. Viņš saņēmis tādus prestižus apbalvojumus kā “Nīke”, “Zelta ērglis” un “Kinotaurs”, režisors arī godalgots Karlovivaru Starptautiskā kinofestivālā.

1989.gadā tapusī drāma “Sardze” Berlīnes kinofestivālā saņēma Alfrēda Bauera balvu, bet 1992.gada filma “Čekists” tika iekļauta Kannu kinofestivāla skatē “Un Certain Regard”.

 

Šķir otru lapu, lai noskatītos VIDEO ar filmu Čekists

Spread the love

COMMENTS

Pievienot komentāru